Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του στη ρύθμιση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

«Η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα, δηλαδή, και πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές, και 100 εκατ. ευρώ από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα και παράγονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει “όχι”, ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα… Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν «το πρόβλημα είναι αν εγώ θα είμαι μαϊντανός στα μέσα ενημέρωσης ή εάν ο πολίτης θα αγοράζει το φάρμακο ακριβότερα» και προσέθεσε: «Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, διότι από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων… Να ξέρει ο κόσμος τι είναι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι!».