Με ένα ανέκδοτο και σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα των ημερών εξέφρασε την άποψή του για το κλείσιμο των εκκλησιών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είναι ένας παπά σε ένα χωριό στην Ιταλία όπου υπάρχει πρόβλημα πλημμύρας και εκκενώνεται όλο το χωριό. Ο παπάς αρνείται να φύγει από το χωριό και λέει ότι “εγώ παραμένω στο χωριό» ξεκινά να διηγείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Όταν αρχίζουν τα νερά στην εκκλησία να του φτάνουν μέχρι τα πόδι,  στέλνουν στρατιώτες και εκείνος λέει εγώ δεν θα φύγω, θα μείνω. Όταν τα νερά είχαν φτάσει μέχρι τον λαιμό στέλνουν βάρκες κι εκείνος αρνείται ακόμα να φύγει. Μετά πηγαίνει στο καμπαναριό, έρχεται ελικόπτερο λέει δεν θα φύγω γιατί πιστεύω στον Θεό και μετά όταν φτάνει στον παράδεισο ζητάει τον λόγο από τον Άγιο Πέτρο και εκείνος του απαντάει: “Ρε μπαγάσα, ποιος νομίζεις ότι έστειλε τους στρατιώτες, τα φουσκωτά και το ελικόπτερο;».

Το ανέκδοτο προκάλεσε γέλια στο στούντιο.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα μετά το 10:10

«Άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων»

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας: «Έχουμε μπροστά μας μια απειλή για την οικονομία» ενώ παράλληλα είπε πως όσα περισσότερα ξοδέψουμε τόσο πιο μικρές θα είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία και στο κοινό σύνολο.

«Άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Πρέπει να καλύψουμε όλο τον μισθό των εργαζομένων για όσο διαρκεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σημείωσε: « Το πρόβλημα μας είναι πως αντιμετωπίζουμε μια δεύτερη κρίση όπως το 2009 χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει ακόμη τις επιπτώσεις της προηγούμενης».

«Ο δημόσιος τομέας στην υγεία είναι πολύ σημαντικός» διαμήνυσε και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 35 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.

«Να ξοδέψουμε πολλά να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες και μετά να βάλουμε μπροστά το μαξιλάρι που υπάρχει. Να στηρίξουμε το σύστημα υγείας» δήλωσε και εξήγησε:

«Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε δράμα. Αντί να υπάρχει εφάπαξ ένα ποσό 300 ευρώ πρέπει να τους καλύψουμε όλο τον μισθό όσο χρειάζεται για έναν δύο μήνες».