O Μ. Σουλτς ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης, αφού εξέφρασε την τιμή που νιώθει για την επιλογή του από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, υπογράμμισε ότι θα ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρωπαϊκής ηπείρου για να ακούσει τις ανησυχίες και τις ιδέες των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με το πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα της Ε.Ε.

«Κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που να μπορούν να το ψηφίζουν οι λαοί, ή ότι η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται. Για τις ενστάσεις αυτές έχω πολύ απλές απαντήσεις. Εκατομμύρια πολιτών της Ε.Ε. που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πολιτικοποιηθεί εδώ και καιρό και ότι δυστυχώς ακολουθεί την πολιτική των ελίτ» ανέφερε ο κ. Σουλτς, υπογραμμίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να επανασυνδεθούν οι θεσμοί της Ε.Ε με τους λαούς της Ε.Ε.

«Ήρθε η ώρα να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία οι λαοί να μπορούν να επενδύσουν επειδή γνωρίζουν ότι και η Ευρώπη επενδύει σε αυτούς. Ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε ξανά την Ευρώπη να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών είναι πρώτα απ’ όλα να εμπλακούν οι ίδιοι οι πολίτες στη διαδικασία αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας: «Τον Φεβρουάριο του 2010 μόλις 488 Ευρωβουλευτές ψήφισαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της. Το 2014 θέλω να εκφραστούν 390 εκατομμύρια πολίτες».