Από το Σεπτέμβριο του 2006, ο κ. Παπαμαρκάκης γνώριζε την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να εκδώσει το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ με τους συγκεκριμένους όρους, δήλωσε στην εξεταστική ο Θεόδωρος Πρινιωτάκης σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ.

Κατέθεσε μάλιστα «μπροσούρα» που, όπως είπε, η North Asset Management συνέταξε αρχές Οκτωβρίου ενημερώνοντας για τους όρους του προϊόντος.

Άλλες δύο μπροσούρες όμως κυκλοφόρησαν αργότερα με το ίδιο περιεχόμενο. Η δεύτερη στις 26/10/06 έφερε το λογότυπο της J.P. Morgan και έλεγε ότι εκδότης του προϊόντος είναι το Ελληνικό Δημόσιο,

«Το γεγονός ότι οι ίδιοι όροι εμφανίζονται απαράλλακτοι από τον Οκτώβρη του 2006 στην προφόρμα της ΝΑΜ μέχρι την τελική προφόρμα έκδοσης, ο μάρτυρας το αποδίδει σε προφανή γνώση και συνεργασία από την αρχή της ΝΑΜ με το υπουργείο Οικονομίας και την αρμόδια πολιτική του ηγεσία», σχολίαζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην εξεταστική.

Στο ερώτημα ποιοι από την κυβέρνηση γνώριζαν, ο μάρτυς, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ότι:

«Αφού τα υπογράφει ο γγ του υπουργείου, θεωρώ δεδομένο ότι είναι πλήρως ενήμεροι και ο προϊστάμενός του ο υφυπουργός κ. Δούκας και ο προϊστάμενός του υπουργός. Θυμίζει δηλαδή λίγο την τακτική του Στρατού αυτό, που ο καθένας προσπαθεί να διώξει την ευθύνη από πάνω του και να τη δώσει στον υφιστάμενό του. Αυτή την αίσθηση έχω. Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, ενήμεροι ήταν και ο υπουργός και ο υφυπουργός και ο γγ του υπουργείου Οικονομίας. Οπωσδήποτε, ενήμερος πρέπει να ήταν και ο κ .Μεϊμαράκης στο υπουργείο Αμυνας γιατί ουσιαστικά για ανάγκες της άμυνας κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα […]

Είμαι πεπεισμένος ότι το υπουργείο Εργασίας ήξερε από την αρχή γιατί ενημερωνόταν σε μηνιαία βάση και είμαι βέβαιος ότι επικοινωνούσαν τακτικά».