Συνάντηση Κεραμέως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Το μήνυμα από την έδρα του Πατριαρχείου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:11
15/02/2020
Συνάντηση Κεραμέως με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
7
loading

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

«Σας υποδεχόμεθα μαζί με τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στο κέντρο της Ορθοδοξίας, σαν ένα προσφιλές πρόσωπο αλλά και σαν εκπρόσωπο της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως, αρμόδιο για τα θέματα της παιδείας του Γένους», είπε ο Παναγιώτατος, υποδεχόμενος στο Πατριαρχικό Γραφείο την υπουργό. Αναφερόμενος στη σημασία που έδειξε διαχρονικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παιδεία του Γένους, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι αυτή «υπήρξε πάντοτε εις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, τόσον για τα σχολεία και για την νεολαία, την σπουδάζουσα εδώ στο κέντρο, στην βασιλίδα των Πόλεων, όσο και στην ευρυτάτη περιοχή της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

«Παντού, όπου έφθανε η αρμοδιότης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπήρχε το άγρυπνο βλέμμα της Μητρός Εκκλησίας για τα ελληνικά γράμματα», τόνισε και εξέφρασε τη χαρά του που η υπουργός επισκέφθηκε τα ομογενειακά σχολεία, καθώς και για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, αύριο, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Σας συγχαίρουμε για την τιμητική ανάθεση στην εξοχότητά σας αυτής της σπουδαίας αρμοδιότητος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, μέσα στα πλαίσια της νέας κυβερνήσεως της Ελλάδος, και ευχόμεθα από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, με όλη μας την καρδιά, μαζί με όλους τους αγίους αδελφούς Ιεράρχας του Θρόνου, που είναι παρόντες, αλλά και εκ μέρους όλων των άλλων που δεν είναι παρόντες σήμερα εδώ, πλήρη επιτυχία στα υψηλά σας καθήκοντα. Είμεθα βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσετε τον ελληνικόν λαόν, αλλά αντιθέτως θα δώσετε μίαν πνοήν και μίαν αναψυχήν πνευματικήν για τα σχολεία, για τη νεολαία, για την παιδεία. Για όλα αυτά με τις προσευχές και με την αγάπη μας θα είμαστε πάντοτε κοντά σας».

Είναι η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Κεραμέως, με την ιδιότητα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Φανάρι, και κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής της με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Παναγιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Μητρός Εκκλησίας, στην έδρα της αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η υπουργός συνοδευόταν από τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, τον γ.γ. Θρησκευμάτων, Γεώργιο Καλαντζή, και συνεργάτες της από το υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συνοδεία της προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Αφήστε με

  Αυτό είναι σκάνδαλο:
  Η υπουργός θρησκείας πήγε να δεί τόν αντιπρόσωπο του θεού και δεν φοράει τσεμπέρι!

  1. avatar Σε αφήνουμε

   Αυτή είναι άθεη συναγωνίζεται τον δικό σας τον γαβρογλου γιαυτο δεν φοράει τσεμπέρι. [...]

   1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

    Εκτός από πτυχίο κατηχητικού τι αλλο τίτλο σπουδών εχεις;
    Τα τρία χρόνια στη 1η δημοτικού δεν μετρούν.

   2. avatar Αλλος

    Αυτή επέλεξε πολιτισμό ενώ εσύ τη θρησκεία.
    Αυτή δεν λατρεύει σανίδες,σχοινιά,μούμιες,ζώνες,εικόνες με διαρροή υγρών,
    υπολείμματα πτωμάτων,τρίχες,δόντια,σύκα,υφάσματα κ.α.

 2. avatar Η Άθεη υπουργός Παιδείας

  Άλλο ένα λιθαράκι στην αφαίρεση της θρησκείας από την κοινωνία

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Η θρησκεία θεωρείται από τους κοινούς ανθρώπους σαν αληθινή, από τους σοφούς σαν λανθασμένη και από αυτούς που κυβερνούν σαν χρήσιμη.

  2. avatar Τσίτος

   Δυστυχώς δεν θ απαλλαγούμε εύκολα από την ιωση της θρησκείας.
   Δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό για τον ηγεμόνα από το να φαίνεται ότι είναι θρήσκος (Μακιαβέλι)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει