Η στενότερη συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη – Ισραηλινού πρέσβη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποδέχτηκε τον Γιόσι Αμράνι


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:41
11/02/2020
Η στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη - Ισραηλινού πρέσβη
1
loading

Τον Ισραηλινό Πρέσβη, Γιόσι Αμράνι υποδέχτηκε τη Δευτέρα (10 Φεβρουαρίου) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Μάκης Βορίδης.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών εστιάστηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η πορεία διμερούς συμπράξεως με βάση το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του αντίστοιχου ινστιτούτου αγροτικής έρευνας του Ισραήλ καθώς και η πρόοδος της διμερούς συνεργασίας στη βάση της σχετικής διακήρυξης που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο χώρες στις 9 Ιουνίου 2016.

Η εν λόγω διακήρυξη προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε ζητήματα φυτικής, ζωικής και κτηνιατρικής παραγωγής, τεχνολογίας τροφίμων, ιχθυοκαλλιέργειας και αλιείας και επαναχρησιμοποίησης αγροτικών λυμάτων, με στόχο την περαιτέρω προώθηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα, την έρευνα και την αύξηση αμοιβαίων εισαγωγών – εξαγωγών προϊόντων αγροδιατροφής.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν δράσεις προκειμένου Ισραηλινές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγροτεχνολογίας και ειδικώς στον τομέα της διαχείρισης υδάτων και της άρδευσης να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Unexpected Opponent

    Aναγνωστες και αναγνώστριες του site , στη photo διακρίνεται σημαία γαλανόλευκη , οι δ ι ε θ ν ε ι ς N τ α β α τ ζ η δ ε ς διαμαρτυρονται ότι π ρ ο ω θ ο υ μ ε το ρατσισμο .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει