Αρκετές είναι οι ενστάσεις που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό από τα παλαιά μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν πως ενόψει του συνεδρίου τους που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6 με 8 Μαρτίου έχουν εισέλθει στις τάξεις τους πολλά άτομα τα οποία προέρχονται από τον χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί από τη μια να αντιμετωπίζεται ως θετικό το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι νεολαίοι της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά από την άλλη κρίνουν πως υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος ιδεολογικοπολιτικής αλλοίωσης και μετατόπισης των αμιγώς αριστερών θέσεων που εκφράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που φοβούνται και τα μέλη της εσωκομματικής ομάδας των «53+» στο πλαίσιο των ανοιγμάτων που προσδοκά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγάλη κεντροαριστερά.

Σε επίπεδο προσώπων πάντως, η μετακίνηση των νεαρών από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται εν πολλοίς στον πρώην γραμματέα της νεολαίας του Κινήματος, Νίκο Μαδεμλή, τον οποίο άλλοι επικροτούν στην Κουμουνδούρου για τις κινήσεις του και άλλοι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία.