«Κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες στο βόρειο Αιγαίο, μπορεί να μείωσαν – στο πλαίσιο της ελεύθερης δρομολόγησης – τη συχνότητα των δρομολογίων τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα νησιά δεν εξυπηρετούνται», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στα παράπονα που διατυπώνουν δήμαρχοι νησιών, αναφορικά με τις γραμμές.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το υπουργείο είναι σε συζήτηση με τις εταιρείες για να δει πως μπορεί να βελτιώσει επιπλέον τα δρομολόγια και πρόσθεσε ότι «δεν θα πάμε σε λογική «αγόνων γραμμών» στα μεγάλα νησιά της χώρας, καθώς δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός, ενώ οι επιδοτήσεις έχουν περιοριστεί λόγω των οικονομικών περικοπών».

Τόνισε δε ότι οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουμε μπει σε μια άλλη φάση, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δίνονται μεγάλες επιδοτήσεις, όπως στο παρελθόν και για τόσους πολλούς προορισμούς.

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για τα νέα ακτοπλοϊκά δεδομένα για το μεσημέρι της επόμενης Τρίτης στην περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου με στόχο να καταγραφούν τα προβλήματα.