Ξεκάθαρος ότι το τσιγάρο σκοτώνει και θα προωθήσει τον αντικαπνιστικό νόμο, εμφανίστηκε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Το τσιγάρο σίγουρα σκοτώνει. Καμία χώρα δεν το απαγορεύει. Πρέπει να σας πω ότι και από οικονομική άποψη αν το βλέπαμε, τα κράτη πληρώνουν περισσότερα στον τομέα της υγείας από τις βλάβες του τσιγάρου, παρά εισπράττουν από τους φόρους».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε μία εθνική εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Μέχρι και η Τουρκία μας έχει ξεπεράσει».

Πάντως, υποστήριξε ότι και πριν το μνημόνιο ο κόσμος είχε προβλήματα.

Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για ότι ο Άδ. Γεωργιάδη ανοίγει διάλογο με όλο τον κόσμο, είπε: «Καταδέχομαι να μιλάω με όλο τον κόσμο είτε είναι υπάλληλοι της τρόικας, είτε άλλοι», είπε και τόνισε: «Το πρόβλημά μας δεν είναι το όχι της τρόικας, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε λεφτά».

Και αναφέρθηκε στην πρώτη του συνάντηση με τους τροϊκανούς όταν ανέλαβε το «τιμόνι» του υπουργείου. «Είπα στην τρόικα ότι έχει πέσει πάρα πολύ ο προϋπολογισμός στην Υγεία, και τους ζήτησα να μου επιτρέψουν να το αυξήσουμε», είπε. Και ανέφερε: «Πρέπει να μας το επιτρέψουν, γιατί αυτοί μας δίνουν τα λεφτά. Ο Τόμσεν είναι η ανάγκη. Αν δεν μας δώσουν αυτοί λεφτά, την επόμενη μέρα η οικονομία καταρρέει».