Το όνομα της Κατερίνας Σακκελαροπούλου από χθες, Τετάρτη οπότε και ανακοινώθηκε το όνομα της ως υποψήφια για την Προεδρεία της Δημοκρατίας, ακούγεται συνέχεια και όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για εκείνη.

Ποια είναι όμως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου;

Περικυκλωμένη από τις τηλεοπτικές κάμερες λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος της για την υποψηφιότητα της για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακκελαροπούλου, με ταπεινότητα πέρασε την πόρτα του σπιτιού της όπως έδειξαν τα πλάνα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Οι γείτονες της στο Μεταξουργείο όπου διαμένει την χαρακτηρίζουν ως έναν πολύ γλυκό άνθρωπο. «Εξαιρετικός και απλός άνθρωπος», «είμαστε πολύ περήφανοι, ο κατάλληλος άνθρωπος» τονίζουν στην τηλεοπτική κάμερα του δελτίου.

Η υποψήφια Πρόεδρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια της όμως ξεκίνησε από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ο ειρηνοδίκης τότε πατέρας της εκεί γνώρισε την μητέρα της.

Η Κατερίνα Σακκελαροπούλου ως παιδί επισκεπτόταν την Σταυρούπολη κάθε καλοκαίρι και έμενε μέχρι και ένα μήνα. Οι κάτοικοι την θυμούνται να περπατάει στα σοκάκια και να συνομιλεί μαζί τους.

Στην Αθήνα ήρθε ως φοιτήτρια Νομικής το 1974. Τον 1982 διορίστηκε ως εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έφθασε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος χωρίς ποτέ να αποχωριστεί την εξωστρέφεια της και την μεγάλη της αγάπη για τη φύση λένε όσοι την γνωρίζουν σύμφωνα με τον Alpha.

«Ερχόταν, ήταν πολύ ομιλητική, της άρεσαν τα ζώα» ανέφερε κάτοικος της Σταυρούπολης Ξάνθης.

Στην Αθήνα έκανε τη δική της οικογένεια και η κόρη της Νιόβη είναι η μεγάλη της αδυναμία. Επόμενη της αδυναμία είναι η φύση. Λατρεύει τα ταξίδια σε θάλασσα και βουνά, τα λουλούδια και τα ζώα, ιδιαίτερα τις γάτες. Στα κοινωνικά δίκτυα οι αναρτήσεις της δείχνουν την αγάπη της.

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο όπου ζει τα τελευταία χρόνια διαμένει σε ένα βιοκλιματικό κτίριο σε διαμέρισμα με μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Η είδηση της υποψηφιότητας της έφερε πολλά χαμόγελα στη γειτονιά.