Το μεγάλο πολιτικό ερώτημα των ημερών δεν είναι μονάχα ποιο πρόσωπο θα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αλλά και πότε ακριβώς θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις. Καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε μάθει το όνομα του υποψηφίου, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει και τον νέο ένοικο της Ηρώδου Αττικού, αφού μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος η κυβέρνηση μπορεί και μονάχα με τις δικές της ψήφους (η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές) να αναδείξει τον επόμενο αρχηγό του κράτους.

Οι τελευταίες συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα γνωστοποιήσει δημοσίως την επιλογή του μετά την επιστροφή από το Νταβός όπου θα παραβρεθεί στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του ελβετικού θέρετρου. Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 22 με 24 Ιανουαρίου.

Οπότε, οι σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα γίνουν, ενδεχομένως μέσω διαγγέλματος, μεταξύ 25 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου με το πρόκριμα να δίνεται εκεί, προς τις τελευταίες ημέρες του μήνα.