Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας κατέθεσαν στη Βουλή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα. Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι «η στρατηγική της εξίσωσης των ναζιστών με την αριστερά ως επίσημη κυβερνητική πολιτική, αποθράσυνε την Χρυσή Αυγή» και ακόμη ότι η κυβέρνηση «με το ένα χέρι καλεί σε εθνική ενότητα και ομοψυχία και με το άλλο ταυτίζει μαχαιροβγάλτες με ειρηνικούς διαδηλωτές».

Ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας αναφέρουν ότι τα περιστατικά που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα για ρατσιστική βία, «δομούν μια πραγματικότητα ευρύτατης και ανενόχλητης διάδοσης των ναζιστικών πρακτικών εντός τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας και της de facto επιχειρησιακής σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με την ΕΛΑΣ».

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στις υπό διερεύνηση καταγγελίες περί απάθειας των οργάνων της αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και σε διάφορα βίντεο που απεικονίζουν αστυνομικούς να συμπράττουν με πολίτες και μέλος της Χρυσής Αυγής ενάντια σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Ανάμεσα σε όσα ρωτούν είναι και η τύχη των ΕΔΕ για ρατσιστικά εγκλήματα εντός του κρατικού μηχανισμού.