Μπακογιάννης: Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δωρεάν, δημόσια σχολεία

«Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:25
18/11/2019
Μπακογιάννης: Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δωρεάν, δημόσια σχολεία
2
loading

«Θέλουμε ανοιχτά, δημοκρατικά, δημόσια σχολεία και για αυτό κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα προχωρώντας σε δωρεάν παραχωρήσεις» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης λίγο πριν την έγκριση, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας της παραχώρησης χώρων σε 45 σχολεία όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων,  σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενορίες και άλλους φορείς  για την υλοποίηση δράσεων σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, εκμάθηση ξένων γλωσσών, διεξαγωγή εξετάσεων γλωσσομάθειας, ενισχυτική διδασκαλία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργική απασχόληση παιδιών, προπονήσεις, αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες κ.α.

«Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ανοίγουμε τα σχολεία στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, αλλά ταυτόχρονα -και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό- ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους αδύναμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι το Δημόσιο σχολείο δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν, με αφορμή  την συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια το οποίο  θα λειτουργήσει κανονικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μας δουλεύουν

    Ο πορφυρογέννητος γόνος του Μητσοτακέικου, νοιάζεται για τη δημόσια παιδεία... Αφού δε φοίτησαν ποτέ σε δημόσιο σχολείο!

  2. avatar Άντε καλά

    Σιγα σιγά οι μάσκες που έφτιαξε το. επικοινωνιακό επιτελείο Μητσοτάκη πέφτουν.
    Άλλος ένας δήθεν της οικογένειας ξεσκεπαζεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει