Τον βανδαλισμό της αναθηματικής πλάκας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί, καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, Κατερίνα Νοτοπούλου και η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου με ανακοίνωση της ζητάει από το δήμαρχο, τον πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, να καταδικάσουν άμεσα το βανδαλισμό. “Ας αφυπνίσουμε τη συνείδηση των πολιτών και ας πάρουμε θέση «λόγω και έργω», ώστε να μην μείνουμε ολομόναχοι με το τέρας όταν θα είναι πια πολύ αργά”, αναφέρει.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” επισημαίνει ότι “η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμα θλιβερό επεισόδιο, απότοκο της σκοταδιστικής προσπάθειας να αναθεωρηθεί (βλέπε διαστρεβλωθεί) η ιστορική αλήθεια”. Προσθέτει ότι “η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε κατόπιν πολύνεκρων μαχών του ΕΛΑΣ με τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αυτό το γεγονός τιμάται, αυτά τα γεγονότα έγραψε η ιστορία”.