Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δίνει τις απαντήσεις του για τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας. Ξεκαθαρίζει τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας εξηγώντας που και πώς θα διοχετευτεί το υπάρχον δυναμικό της από τη στιγμή που καταργείται.

«Η δημοτική αστυνομία είχε τη δυνατότητα να καλύψει τον τομέα της Ασφάλειας; Η απάντηση είναι όχι. Για τη μεταφορά των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. αυτό που επιτυγχάνουμε είναι ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της πεζής περιπολίας. Ο αστυνομικός της γειτονιάς», είπε ο κ. Μιχελάκης. Και πρόσθεσε: «Η δημοτική αστυνομία δεν μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των πολιτών».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν έχει τεθεί θέμα με τα σκουπίδια και αν συνέβαινε αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Και τόνισε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Αποκάλυψε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνουν στους δήμους και είπε ότι δεν έχουν όλοι οι δήμοι δημοτική αστυνομία. «Μια νέα υπηρεσία χωρίς στολή θα εκτελεί το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «Υπάρχουν δήμοι που είναι υπερστελεχωμένοι και δήμοι υποστελεχωμένοι». Είπε ακόμη ότι «δεν έχει γίνει αξιολόγηση των δομών των δήμων που θα έπρεπε να είχε τελειώσει από πέρυσι το χειμώνα».