«Κάλπικη στο πεδίο της οικονομίας» χαρακτήρισε την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Η αντιπαράθεση στη βάση του “μνημονίου-τρόικα”, του success story και στην ηθικοποίηση της πολιτικής, είναι κάλπικη γιατί χειραγωγεί, αποπροσανατολίζει, και αποβλακώνει» υπογράμμισε.

«Όλη η αντιπαράθεση γίνεται για την αλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση και όχι για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανατροπή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία» υποστήριξε η κα Παπαρήγα τονίζοντας: «Δεν αποκλείουμε το success story με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποκλείουμε είναι ότι θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι ή ότι θα παρθούν πίσω τα μέτρα του Μνημονίου. Θα πρόκειται για μια καπιταλιστική ανάπτυξη που θα είναι αναιμική, προσωρινή και που θα προετοιμάσει έναν νέο κύκλο κρίσης – που ειδικά για την Ελλάδα θα είναι πιο σκληρή και παρατεταμένη. Εκτός και αν η ευρωζώνη συνολικά ξεφύγει απ’ την κρίση και περάσει στην ανάκαμψη – κάτι πολύ δύσκολο».

Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ δεν μπορεί να μπει σε κυβέρνηση καπιταλιστική, εξήγησε η κα Παπαρήγα σημειώνοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Τσακαλώτο για την ομιλία του. Ήταν πολιτική ομιλία που ακόμα και αν 1% είχαμε αμφιβολίες, απέδειξε αυτό που λέμε: Πως η κριτική του ήταν απ’ τη σκοπιά των Financial Times, απ’ τη σκοπιά του Ντράγκι. Και δεν απευθυνόταν στον λαό (γι’ αυτό ήταν πολύ σοβαρή), αλλά στη μερίδα εκείνη των επιχειρηματιών που έχουν ακόμα επιφύλαξη για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η επικεφαλής των βουλευτών του ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει την «προπαγάνδα» που θέλει το ΚΚΕ να διάκειται ευνοϊκά στο κλείσιμο εργοστασίων για να επωφεληθεί πολιτικά. Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πως στον κ. Σαμαρά πως είμαστε πολιτικοί, ταξικοί αντίπαλοι και εχθροί. Όμως εμείς δεν σας αντιμετωπίζουμε σαν ένα κόμμα που “κρύβεστε κάτω απ’ τα φουστάνια της Μέρκελ, προδότες, υποτελείς, φοβισμένους, διαπλεκόμενα συμφέροντα”. Λέμε πως υπηρετείτε το κεφάλαιο χωρίς κατ’ ανάγκη να έχετε από αυτό προσωπικό όφελος. Θέλετε διέξοδο απ’ την κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης. Βάλτε τέλος στην προπαγάνδα που λέει πως το ΚΚΕ θέλει να κλείσουν τα εργοστάσια. Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος: Εμείς πρώτοι θέλουμε να μην κλείνουν τα εργοστάσια. Η καπιταλιστική κρίση, οι ανταγωνισμοί κλείνουν τις επιχειρήσεις».