Αρχίζει σήμερα το βράδυ το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα από τη μία στην εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στους 3.500 συνέδρους αλλά και στο ποιοι είναι οι καλεσμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr πρόσκληση έχουν λάβει για να παραστούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. Πρόσκληση ακόμη έχει λάβει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι καθώς και το ΚΚΕ που μέχρι τώρα όμως δεν έχει απαντήσει.

Η Κουμουνδούρου έχει καλέσει και αντιπροσωπείες από όλη την Ευρώπη και την Παλαιστίνη. Από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει και ο πρόεδρός του που είναι και γενικός γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν, ο οποίος ενδέχεται μάλιστα να αναπτύξει λόγο στο Συνέδριο.

Πάντως, εκτός των ευρωπαίων καλεσμένων που πήραν πρόσκληση, το τιμητικό προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τους Κώστα Αθανασίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μαρία Γιαραλή, Μανώλη Γλέζο, Γιάννη Θεωνά, Δημήτρη Καμπούρη, Νίκο Κωνσταντόπουλο, Έφη Κωτσάκη, Αλέξη Μητρόπουλο, Αντώνη Νταβανέλο, Γιάννη Οικονόμου, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρούντι Ρινάλντι, Μαριάννα Σερβετά, Νίκο Σκορίνη, Δέσποινα Σπανού, Δήμο Τσακνιά, Πέτρο Φιλίππου, Νίκο Χουντή, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Κουμουνδούρου διαψεύδει πάντως τα χθεσινά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που ανέφεραν ότι έχει σταλεί πρόσκληση σε προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών όπως τον Γιώργο Κιμούλη. Επίσης, λένε ότι δεν ήρθαν σε καμία επαφή ούτε και με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα. Καταλήγουν μάλιστα ότι γίνεται κακή αναπαραγωγή ειδήσεων χωρίς να διασταυρώνονται από επίσημα χείλη οι πληροφορίες.

Το μόνο που απομένει, είναι να αρχίσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ με την εισηγητική ομιλία του προέδρου του.