Καβγάς ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στον επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο, και στον υπουργό Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη. Η αιτία; Τα… βιβλία που πωλούσε μέσω τηλεόρασης ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Αλαβάνος από την Πάτρα όπου βρισκόταν καυτηρίασε την υπουργοποίηση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι δεν μπορεί σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που αφορά την υγεία της κάθε οικογένειας να επιλέγεται ένας «ακροδεξιός ιεροκήρυκας, ένας πλασιέ ρατσιστικών βιβλίων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Αλαβάνου, την ώρα που τηλεφωνούσε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και της ζητούσε ραντεβού (μόλις φύγει η τρόικα) για να συζητήσουν τα περί ιατρικού τουρισμού, στον οποίο τόσο πολύ επενδύει η υπουργός.

Και έδωσε αμέσως απάντηση στον κ. Αλαβάνο: «Την τελευταία φορά που τον συνάντησα ήταν στον προθάλαμο τηλεοπτικού σταθμού, πριν από έναν μήνα. Εδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα βιβλία των μεγάλων συγγραφέων. Με έκπληξη μαθαίνω ότι θεωρεί τώρα τον Πλάτωνα, τον Όμηρο και τον Θουκυδίδη ως ρατσιστικά βιβλία. Σε κάθε περίπτωση δεν τον τιμά η επίδειξη ρατσισμού προς το επάγγελμά μου. Θα δεχθώ όση κριτική θέλει για τις πράξεις μου, αλλά κριτική για το επάγγελμά μου είναι άδικη».