Απαισιόδοξη σχετικά με την προοπτική να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία της χώρας εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε αυτήν την απαισιοδοξία στα κομματικά οφέλη που θέλει να αποκοιμίσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική «δεν υπηρετεί τον στόχο της ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επιστροφής των Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα μας» και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου, να λειτουργήσει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για την εκποίησή της, ενώ εξήγησε ότι μόνο έτσι θα γίνει κατανοητό ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει βγει από την τροχιά των μνημονίων.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, παράλληλα με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων, κυρίως στους τομείς της Υγείας και της παιδείας.

Για το μεταναστευτικό, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ για τις εργασιακές σχέσεις σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να καθορίζει ο υπουργός τις εξελίξεις δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά.