Κωστής Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις συμβάσεις που υπέγραψε

«Οι διασυνδέσεις είναι προτεραιότητα για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:24
30/09/2019
Κωστής Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις συμβάσεις που υπέγραψε
5
loading

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων και την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις καταψήφισε», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας απόψε στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, όπου ανήγγειλε επίσης εξελίξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Κρήτης.

Σε σχέση με τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».

Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχυνθούν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, για την οποία αυτή την εβδομάδα γίνονται συζητήσεις, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα που αφορά τον συνδυασμό της με την διασύνδεση της Κύπρου. «Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουμε πάρει αποφάσεις. Οι διασυνδέσεις είναι προτεραιότητα για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έκανε θάλασσα», ενώ σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι είναι συνένοχοι γιατί συμφώνησαν στην λύση της μείωσης του μεριδίου αγοράς της επιχείρησης από το 90% στο 50%, χωρίς αντάλλαγμα και των δημοπρασιών ενέργειας που ζημίωσαν τη ΔΕΗ κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. Υπογράμμισε επίσης, ότι το θέμα είναι ανοικτό στη Βουλή, και η Δικαιοσύνη μπορεί να το διερευνήσει όπως νομίζει.

Σε ερώτηση για την τύχη της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, που είναι υπό κατασκευή στην Πτολεμαΐδα, ο υπουργός δήλωσε: «Θα δούμε πώς θα γίνει η επένδυση. Θα το μελετήσουμε νομικά, τεχνικά και οικονομικά. Είναι μια λάθος επενδυτική απόφαση, προσπαθούμε να δούμε πώς θα την διαχειριστούμε και θα τοποθετηθούμε πάρα πολύ σύντομα».

Τέλος, σε ερώτηση του τεχνικού διευθυντής του ομίλου Eunice Γιώργου Πεχλιβάνογλου για την πράσινη ηλεκτροκίνηση, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο πολύ πιο φιλόδοξο σε σχέση με την «απόσυρση αυτοκινήτων». Εντός της εβδομάδας θα υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση για τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής, που θα εισηγηθεί την θέσπιση κινήτρων για την διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ελα ρε μεγάλε

  Χατζηδάκη πες στα γίδια πως εσωσες τη ΔΕΗ με μέτρα που δεν έχουν ακομα εφαρμοστεί.
  Σανοοοοο

 2. avatar Δημ. Τ.

  Ψεύτης και αναξιόπιστος ο Χατζηδάκης. Θέλει να χαρίσει τη ΔΕΗ στα μεγάλα συμφέροντα με συκοφαντίες απαξί

 3. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Γνωστοί απατεώνες οι Συριζαιοι, δεν θέλουν συστάσεις. Το κακό όμως είναι ότι μας κατεστρεφαν, ξεπουλουσαν και φτωχοποιουσαν.

 4. avatar Nikos-Nikos .

  Ότι κάνατε εσείς παλαιότερα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα.

 5. avatar Χατζιδάκη οι δηλώσεις σου

  με παραπέμπουν σε πολιτικό που πρωτη φορά εκλέγεται και δεν έχει και το απαιτούμενο iq.
  Στην πολιτική δεν υπάρχει μαύρο ασπρο, εκτος αν νομίζεις ότι μας ταΐζεις κουτοχορτο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει