Τσίπρας για Μητσοτάκη και Μάτι: Προεκλογικά έσκαβε με τα χεράκια του πάνω στις στάχτες

Σκληρή κριτική από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:11
27/09/2019
Τσίπρας για Μητσοτάκη και Μάτι: Προεκλογικά έσκαβε με τα χεράκια του πάνω στις στάχτες
26
loading

Κριτική σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο με αφορμή την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη όσο και σε σχέση με τις έως τώρα επιλογές του, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε έναν «οδικό χάρτη», ενόψει του 3ου συνεδρίου του κόμματος, με τα επόμενα «τολμηρά, αλλά απαραίτητα» βήματα για τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «μαζικό, δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς» ώστε να εκπροσωπήσει και να μη διαψεύσει τις ελπίδες του ελληνικού λαού που τον στήριξε στις εκλογές. «Ας μη φοβηθούμε να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε. Ας μη φοβηθούμε να εμπιστευτούμε τον κόσμο που τόσες φορές μας εμπιστεύτηκε», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Μίλησε για τον στόχο ενός κόμματος «ανοικτού, συμμετοχικού, δημοκρατικού και βαθιά αριστερού», για να υπογραμμίσει ότι «ένα κόμμα αριστερό δεν είναι των λίγων πίσω από κλεισμένες πόρτες, αλλά ένα κόμμα των πολλών...». «Να απευθυνθούμε σε αυτούς τους απλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους και να τους ζητήσουμε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μονάχα τον κόσμο που τον στηρίζει», σημείωσε.

Ειδικότερα, κ. Τσίπρας είπε ότι απέτυχε ένας απ΄ τους βασικούς στόχους του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, πέρα από μια φωτογραφία μαζί του. Για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο: Τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν την κυπριακή ΑΟΖ δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων», «τουλάχιστον έτσι προκύπτει από τη πρώτη κυβερνητική ενημέρωση, καθώς μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και δεύτερη». Έθεσε το ερώτημα τι αντιδράσεις θα υπήρχαν εδώ εάν αυτά είχαν συμβεί στον ίδιο και τόνισε ότι «τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα», όμως «νηφαλιότητα δεν σημαίνει απάθεια και σιωπή».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «Μητσοτάκη εξωτερικού» που «ξέχασε τον Μητσοτάκη εσωτερικού που στα ίδια ακριβώς θέματα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα τόσο χρόνια, προκειμένου να βγει πρωθυπουργός». Συγκεκριμένα, ανέφερε:

Στο Μάτι: «Μας υπενθύμισε και είπε πρώτη φορά ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή», αλλά προεκλογικά «έσκαβε με τα χεράκια του πάνω στις στάχτες με τους νεκρούς για να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Στη συνάντηση με τον Ζ. Ζάεφ και τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Μας υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Ιδίως τώρα που κατέβηκαν οι Μακεδονομάχοι από το Βουκεφάλα». Όμως, τόνισε, «συνειδητά επέλεξε προεκλογικά να διχάσει και να βυθίσει ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών στο μίσος», «μόνο και μόνο για να εκλεγεί».

Στην αναδιάρθρωση του χρέους: «Μας υπενθύμισε, σε συνάντησή του με επενδυτές ότι η Ελλάδα με τη Συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το ΄18 έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας που της εξασφαλίζει πρόσβαση στις αγορές με φτηνό δανεισμό».

Στο προσφυγικό: «Ξαφνικά ανακάλυψαν πως οι λόγοι είναι γεωπολιτικοί και το πρόβλημα σύνθετο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τα έχουν κάνει θάλασσα» και πως αντί να διορθώσουν τα λάθη τους και να εξηγήσουν στις τοπικές κοινωνίες ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και χρειάζεται δουλειά, επιχειρούν στα Εξάρχεια «για να πάρουν τα φώτα της δημοσιότητας από τη Μόρια και από τη Νέα Καβάλα».

Χαρακτήρισε «αχρείαστες, απάνθρωπες και επικίνδυνες» ενέργειες εκκενώσεις κτιρίων και αποκλεισμού από τα σχολεία και την πρόσβαση στην υγεία και συνεχάρη τα νοσοκομεία Καβάλας και Μυτιλήνης που εμβολίασαν και περιέθαλψαν παιδιά «χωρίς να λογαριάσουν αν έχουν ΑΜΚΑ ή όχι», καθώς και το σύλλογο γονέων απ' το πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ωστόσο στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι εκείνος της Νέας Υόρκης, αλλά του εσωτερικού και πως «η ακραία νεοφιλελεύθερη στρατηγική της ΝΔ δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση». Κατηγόρησε την κυβέρνηση αφενός ότι σπαταλά τις δυνατότητες που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι «επαναφέρουν το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση, της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωσης ή και εξαφάνισης του κοινωνικού κράτους για χάρη του ιδιωτικού τομέα».

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι με την ανακοίνωση μείωσης του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για το 2020, ουσιαστικά επωφελούνται μόνο οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις και, ομοίως, ότι έδωσαν 250 εκατ. επιπλέον στη ψηφισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ μείωση του ΕΝΦΙΑ, για να ελαφρύνουν ιδιοκτήτες με περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ.

Σκληρή κριτική άσκησε και για τη ΔΕΗ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσής της», και «συνειδητή εξαπάτηση» με στόχο «να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλίοντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν με την ησυχία τους σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία».

Στον ίδιο τόνο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «πρόθεση της να προχωρήσει σε πλήρη απόσυρση του δημόσιου από τα ΕΛΠΕ», λέγοντας ότι «πρόκειται για μια απόφαση φτηνής εκποίησης μιας επιχείρησης με ιδιαίτερο βάρος για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα εργασιακά, κάνοντας λόγο για επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος της περιόδου των μνημονίων, «με όσα με φόρα ξηλώνει ο κ. Βρούτσης».

Κατόπιν αυτών είπε ότι «από την περίφημη "ανάπτυξη για όλους" αφαιρείται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και μένει η ανάπτυξη και τα κέρδη για λίγους, δυνατούς και ευνοούμενους».

Αναφερθείς στην υπόθεση Novartis είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθώντας να στρέψει το πολιτικό ενδιαφέρον στην «πομφόλυγα της δήθεν σκευωρίας», διακινδυνεύει «να ακυρώσουν το στόχο τους, δηλαδή τη συγκάλυψη του σκανδάλου, καθώς η προανακριτική θα είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε όλοι ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία». Μίλησε για «ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ήδη έχουν ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα».

Ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η απόφαση για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, μαζικού, συμμετοχικού και δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς, την αναβάθμιση της πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιστοίχιση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση «να φέρουμε στις γραμμές μας όσους μας στηρίζουν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και μια σειρά συμμάχους μας, με διαφορετικές ρίζες και αναφορές, βρέθηκαν μαζί μας», αφορά πρωτίστως τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Σημείωσε ότι «η σκληρότητα των νεοφιλελευθέρων πολιτικών επιλογών της νέας κυβέρνησης, οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής» υπογραμμίζουν την ευθύνη ώστε το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του κόμματος να πετύχει και να δημιουργηθούν ξανά και γρήγορα οι όροι «για μια κυβέρνηση ξανά και γρήγορα προοδευτική».

Τόνισε ότι «γι΄ αυτόν τον στόχο πρέπει να εργαστούμε χωρίς καχυποψίες και με ανοιχτή καρδιά ώστε το επικείμενο συνέδριο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ιστορικό συνέδριο για την Αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος, είπε, η ενεργή εμπλοκή των σημερινών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και όσων συμμετέχουν και στελεχώνουν την Προοδευτική Συμμαχία, «αλλά και η προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που μας στήριξαν.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να αποφασιστεί άμεσα η έναρξη μιας μεγάλης καμπάνιας, τρίμηνης-τετράμηνης διάρκειας, εγγραφής νέων μελών, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω του διαδικτύου. Καμπάνια στη βάση μιας κοινής διακήρυξης- Προσκλητηρίου ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «ώστε στο 3ο συνέδριο μας να έχουμε ένα κόμμα, μαζικό, ανοιχτό, συμμετοχικό». Με ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις από τον Οκτώρβιο σε όλη την Ελλάδα και με παρουσία του ίδιου, μια «πλατιά εξόρμηση, μια πορεία στον λαό». Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας εγγραφής νέων μελών που θα μπορεί να είναι έτοιμη περί τα μέσα του Οκτώβρη.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πρότεινε άμεσα να συγκροτηθεί μια Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ένα «πλατύ σώμα» με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελεχών από την Προοδευτική Συμμαχία και τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο. Αυτή η ΚΟΕΑ, είπε, θα έχει την ευθύνη για όλη τη πορεία της ανασυγκρότησης από εδώ και στο εξής μέχρι το συνέδριο. Για την έγκριση των πολιτικών κειμένων, των διαδικασιών, της οργανωτικής δουλειάς. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να συμφωνηθεί αντίστοιχα αυτή η Επιτροπή να φροντίσει, ώστε ένα διευρυμένο οργανωτικό γραφείο να παίξει σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την πορεία, αλλά και να εγκριθεί μια Επιτροπή Προγράμματος (σ.σ. δεν θα πρόκειται για την Επιτροπή Θέσεων που θα έρθει αργότερα). Η Επιτροπή Προγράμματος θα επιφορτιστεί με την ευθύνη να ετοιμάσει το Πρόγραμμα της Προοδευτικής διακυβέρνησης, σημείωσε, προτείνοντας ως συντονιστή τον Γ. Σταθάκη.

Πρότεινε επίσης την οργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου «που θα αποτιμήσει την κυβερνητική εμπειρία της Πρώτης Φοράς», «ώστε η εμπειρία να μεταφραστεί σε γνώση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Δεν

  Εχει καταλαβει κανεις σας Ήθελα να ήξερα Γιατί χρεοκόπησε η χώρα;;;; γιατί κρατάει χρόνια αυτή η κολώνα..... Κοιτάξτε και λίγο πίσω.

 2. avatar Sotiris

  Ελληνάρες εμείς πρέπει να τον στείλουμε άμεσα ή στην Δικαιοσύνη, ή σε ψυχιατρική κλινική με ό,τι φορεσιά του αρμόζει.
  Εθνικός κίνδυνος, χρήστης διαρκούς διχαστικού λόγου, προσβλέπει σε προσωπικά και ξένα προς εμάς τους Έλληνες συμφέροντα.
  Ελληνάρες, Έλληνας δεν έχει την δυνατότητα να αρθρώσει τέτοιο λόγο.

 3. avatar Σοβαρος

  Ακομη να σιωπησεις.Μην βγαζεις στην φορα τα φαρμακα σου !
  Ζεις σε ασχετο τοπο και χρονο φιλε μου.
  Τι ειναι αυτο που δεν καταλαβαινεις?
  Σε ειδα στο κοτερο να φουμαρεις....ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΚΕΙ !

 4. avatar θορπ.

  Το δρομολόγιο # Πόθος # το ξέρουν όλοι : Κουμουνδούρου Μάντρα Μάτι Πρέσπες Σκόπια τέλος διαδρομής και εκδρομής, λεωφορείον στην χαράδρα υπέστην βλάβη σύστημα πλοήγησης !
  Σώος ο πλοηγός με τραύματα μώλωπες και μερική αμνησία , οι επιβάτες διασκορπίστηκαν στα χωράφια , μαζεύουν παπαρούνες και μανουσακια !

  1. avatar @θορπ.

   Αντε βρε ΨΕΥΤΕΣ ....ολα τα αναιρεσετε.....αντε χασου κωλοτουμπες κλεψατε την ψηφο με ψεματα!!!

   1. avatar @θορπ.

    Απλώς σας έφτυσε οριστικά και αμετάκλητα ο Ελληνικός λαός. Εσείς βλέπετε κλοπές και κάνετε κωλοτούμπες.

 5. avatar Λαζαρίδης

  Μεγάλα συμφέροντα, καναλάρχες, το παρακράτος της δημοσιογραφίας, μιζαδόροι,... όλοι έπαιξαν βρώμικα για να ξανακάνουν ντου στο δημόσιο χρήμα... Καλά αυτοί τη δουλειά τους έκαναν... Εσύ πού νόμισες ότι τα συμφέροντά σου ταυτίζονται με αυτά του πάμπλουτου Κούλη, του Λάτση και του Μαρινάκη, τώρα θα υποστείς τις συνέπειες της βλακείας σου!

  1. avatar Λόγια λογια

   Φίλε μεγάλα λόγια, πολύ φαντασία βγαλμένη από αρρωστημένα μυαλά. Κοίτα τους δικούς σου, μήπως βρεις εκεί αυτά που λες.

   1. avatar @Λόγια λογια

    Η κληματικη Αλλαγη σας χαζευει ψευτοΔεξιοι!!!!
    Ολα ψεματα πριν κλεισετε 3 μηνες στην κυβερνηση,
    ολα πισω τα πηρατε ΟΛΑ ψευτες!!!!

    1. avatar @Λόγια λογια.

     Τίποτε δεν πήραν πίσω. Εσείς κάνετε ψευτοαντιπολίτευση διαστρεβλώνοντας τα πάντα.

 6. avatar υποκριτή, ψεύτη, […], που έπαιζες θέατρο μπροστά στις κάμερες

  ενώ ήξερες πολύ καλά για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι...

 7. avatar δωσεεεε……λεγεεεε….κραζεεεεε…πουλαααα…ξεπουλαα…..

  εσυ μονο τα ακους...σε αφησαμε πισω...πολυ πισω [...]

 8. avatar οτι και να πεις…..ψευταλεξη

  ψευτοαρλουμπες λες.....[...]......οχια ανθελληνικη εισαι......τελος η συριζοπαραμυθα

 9. avatar Μονόπλευρη κριτική

  Μη θυμάστε μόνο τούς νεκρούς στο μάτι το ίδιο ανίκανοι ήταν και η ΝΔ στην περίπτωση της Ηλίας μόνο πού εκεί η φωτιά έκαιγε τρεις μέρες και χωρίς καιρικά φαινόμενα μη ξεχνάτε την Μάρφιν και της πλημμύρες

 10. avatar Nikath13

  Τι έγινε; Βγήκαν όλα τα πληρωμένα τρολ να δικαιολογήσουν την κωλοτουμπα του γκαντεμη;

 11. avatar LEVIE

  ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛ6 ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ
  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΙΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΕΥΤΟΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.....Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ.

 12. avatar τσεου

  102 καμένοι στο Μάτι. Τσιου 24 πνιγμένοι στην Μάντρα. Τσάου μετά από τέσσερις εκλογικές ήττες.

 13. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Αν ησουν εσυ στην αντιπολιτευση,
  θα εσκαβες με ....ΕΚ-ΣΚΑΦΕΑ !!!

 14. avatar Γεροτσολιας

  Τοσο χαμηλα που επεσες (δηλαδη σε ρίξαμε και που σαι ακομα), αρχιψευτη Κωλοτουμπα, εγινες πολλα βαρυς κι ασηκωτος, ουτε γερανος δεν σε σηκωνει πλεον. Οσο για το σανο που προσπαθεις να ταισεις ξανα τα ιδια προβατα, δεν τον τρων αλλο, εναι μπουχτισμενα. Γεροτσολιας

 15. avatar pan

  Ας εκλεγεις πρωτα Τσιπροκιο απο την βαση του αποκομματος σου και μετά ελα να μιλήσεις..
  Σε 3 εκλογές χαμένος αλλά ολα καλά...
  Φασιστακια σαν και του λογου σου με το προσωπείο του Δημοκράτη να μας λείπουν..

 16. avatar 1+1

  Αστα αυτά ρε Αλεξη γιατί πληρως μας απαγοητευσες ,μιας και εσύ εισαι ο μεγαλος υπευθυνος που ξαναγυρισαν αυτοί που χρεοκοπησαν τη χωρα μας, εστω και χωρις αυτή τη φορα τα συνεταιρακια ,του ακομη πιο διεφθαρμένου Πασοκ....!! Εαν τώρα ξεκινησουμε να γραφουμε με τους φιλους εδω το τι δεν εκανες από αυτά που ειχες υποσχεθεί στο λαό και το τι ακόμη εκανες εντελως εσφαλμένα οπως πχ ο Ενφια, τον οποιον δεν επρεπε καν να πληρωνουν οι εχοντες μεχρι 90– 100 χιλ€ ακινητη περιουσία και να τον επιβαρυνονται αναλογικά αντ´αυτων οι κατεχοντες μεγαλες ακινητες και κινητες περιουσίες, θα χρειαστουμε να γραφουμε επι μια ωρα. ..!! Οπως ενδεικτικά αναφερουμε οτι περαν του θέματος της μη διωξης των οποιων επίορκων πολιτικων, που συμμετειχαν ,πάντα κατα τα λεγομενα σας , στά δεκάδες σκανδαλα, αυτο που προξενεί τεραστια απορία στο Λαό ειναι γιατί διαλεξες να εγκαταλειψεις την εξουσία 4 μηνες νωρίτερα ,ενω ηδη γνωριζατε το αποτελεσμα που ερχόταν και δεν κάθησες στο Μαξιμου για να προσπαθησεις μηπως διορθωσεις μεσα σε αυτό το τετραμηνο, καποια απο τα σοβαρα λαθη σου. !! Θα μας πουν βεβαια τωρα τα εθνίκια “οτι απορια ψαλτου βηξ”.. !!

  1. avatar Renos.Τ

   Αλιεξη και εγω την ιδια απορια εχω , δηλαδη για την εκανες τοσους μήνες πιο γρηγορα, αντι να κατσεις και να το παλεψεις και θα ησουν εσύ τωρα στην Αμερική με τους ξένους ηγετες;;

 17. avatar Αντικουμουνιστης

  [...] κανε για πρώτη φορά το σταυρό σου.
  Και κυρίως πάψε να μιλάς για το Μάτι,κάθε φορά που το κάνεις τρέμουν 102 αδικαιωτες ψυχές.

 18. avatar Απορος

  Ο μεγαλυτερος ψευτης στην πολιτικη αιωνιος φοιτητης δεκαετιας που με τα παραμυθια για τα μνημονια επεισε τους σανοφαγους που στην ελλαδα πλεοναζουν κανει κριτικη .ο ανιδεος που στην ΔΕΘ ελεγε σε ερωτηση οτι απο τις αυξησεις μισθων ερχεται αναπτυξη απο μονη της ουτε παιδι του γυμνασιου δεν λεει τετοιες αρλουμπες αλλα στην ελλαδα οι τυχοδιωκτες του συριζα χειροκροτουσαν ...εδω μαδουρισταν συντροφοι της αριστερης μπαρουγας .

 19. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

  Συνεχίζει να προκαλεί με το θράσος [...] που λέγεται Τσίπρας. Την επόμενη φορά στείλτε τον εκεί που στείλατε και τη Χρυσή Αυγή(και πολύ καλά κάνατε) , δηλαδή εκτός βουλής.
  Υ.Γ. Το [...] Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του τους έχω [...], αλλά δεν ανέχομαι και το θράσος του Τσίπρα.

 20. avatar Τριλακαμα

  Είσαι τελειωμένος εσύ και το μίσος σου,ο διχασμός σου και αμορφωσια σου [...], όσο πιο γρήγορα τσακίσεις να φύγεις τόσο καλύτερα για την χωρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει