Πρόγραμμα περιοδειών σε ολόκληρη την Ελλάδα καταρτίζει αυτό τον καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους συνεργάτες του σύμφωνα με πληροφορίες. Σκοπός των αλλεπάλληλων ταξιδιών που θα πραγματοποιήσει είναι να πείσει όσο γίνεται περισσότερα μέλη να εγγραφούν στο κόμμα, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2020.

«Θα… οργώσει τη χώρα» όπως μας λένε άνθρωποι που μιλούν καθημερινά μαζί του. Η φιλοδοξία είναι να ανέλθουν συνολικά τα μέλη στα 170.000 μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι όμως που ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο όταν αυτή τη στιγμή μόλις και μετά βίας ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται γύρω στα 20.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που ο τέως πρωθυπουργός θα γυρίσει όλη την Ελλάδα. Την πρώτη φορά το έκανε με τα 13 Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, όσες και οι περιφέρειες της επικράτειας δηλαδή και η δεύτερη τον περασμένο Μάιο που βρέθηκε σε δεκάδες μεγάλες και μικρότερες πόλεις της χώρας προκειμένου να μιλήσει στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.