Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε δεκτός ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη Νομοθετική Συνέλευση του Οντάριο, όπου παρακολούθησε την ψηφοφορία του προϋπολογισμού της κυβέρνησης μειοψηφίας των Φιλελευθέρων.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της επαρχιακής κυβέρνησης του Οντάριο, Κάθλιν Γουίν, καθώς και με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η πρωθυπουργός του Οντάριο μίλησε με θερμά λόγια για τη νέα εικόνα της Ελλάδας, ενώ ο υπουργός Ιθαγένειας και Μετανάστευσης, Μάικλ Κοτό (Michael Coteau), τόνισε ότι θα δώσει συνέχεια στις διμερείς συνομιλίες σε θέματα επενδυτικών προοπτικών για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ευχαριστημένος από τις συναντήσεις τόσο με μέλη της κυβέρνησης όσο και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, καθώς από όλους εισέπραξε τα εύσημα για την πορεία της Ελλάδας.

Η επίσκεψη του Ευάγγελου Μείμαράκη στο Τορόντο, που αποτελεί το μητροπολιτικό, βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Καναδά, είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις με προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα έχουν έδρα την καναδική μεγαλούπολη.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του προέδρου της Ελληνικής Βουλής διοργανώθηκε από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρη Αζεμόπουλο.