Γεωργιάδης: Σταματήστε την απεργία, να τελειώνουμε

Κοτσιφάκης: Σαν μετακινούμενους φαντάρους θα μας κάνουν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:16
13/05/2013
Γεωργιάδης: Σταματήστε την απεργία, να τελειώνουμε
3
loading

Σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών επικράτησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» όταν ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, εξηγούσε γιατί έφτασαν στο σημείο να απεργήσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του είπε, μεταξύ άλλων «σταματήστε την απεργία να τελειώνουμε» με τον κ. Κοτσιφάκη να ανταπαντά: «Σαν μετακινούμενους φαντάρους θα μας κάνουν».

Ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι

Θ. Κοτσιφάκης: Είμαστε αντίθετοι στο να μετακινείται ο εκπαιδευτικός από την Αθήνα στον Έβρο, από τον Έβρο στην Αθήνα. Ο νόμος και το Προεδρικό Διάταγμα λέει ότι μπορεί να μετατεθεί ο εκπαιδευτικός. Σαν μετακινούμενο φαντάρο μας κάνουν.

Α. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει αυτό. Ηρεμήστε. Σας λέω, θα είναι εντός Περιφέρειας. Έχει ψηφιστεί νόμος που επιτρέπει στον υπουργό Παιδείας να κάνει υποχρεωτική απόσπαση και να πηγαίνει όπου θέλει ανά την επικράτεια. Δεν έγινε καμία τέτοια εφαρμογή του νόμου.

Θέμης Κοτσιφάκης: Δεν έγινε γιατί απεργούμε…

Α. Γεωργιάδης: Αυτό λέγεται νομοθετική εξουσιοδότηση. Δηλαδή, δίνουμε στον υπουργό το εργαλείο για να το έχει. Λέμε ότι μέσα στην ίδια περιφέρεια, θα προτείνονται στον καθηγητή τρεις εναλλακτικές λύσεις. Εάν δεν υπογράφεις καμία από τις τρεις, θα πρέπει να σε υποκινεί ο υπουργός εντός περιφέρειας. Για να συνεννοούμαστε και να μη λέμε παραμύθια, δεν κινδυνεύει κανείς να πάει από την Κρήτη στον Έβρο. Σταματήστε την απεργία να τελειώνουμε…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ίωνας

  Με τους μισθούς πείνας που δίνει η κυβέρνησή σου ρε @#$%$#@# ποιος μπορεί να διαθέσει χρήματα σε μετακινήσεις;

 2. avatar perd

  Η αντιστροφή της λογικής, ψηφίζουμε ένα νόμο, αλλά δεν τον εφαρμόζουμε, αλλά τον έχουμε στην άκρη έτσι για καβάντζα!
  Τι μας λέτε πολιτικοί κλόουν!
  Ακόμη και αυτό το αθώο στην ίδια περιφέρεια, ξέρετε τι σημαίνει για εκπαιδευτικούς στην επαρχία, ξέρετε τι σημαίνει σε εβδομαδιαίες μετακινήσεις;
  Ακόμη και σε μεγάλα αστικά κέντρα έχουν ενοποιήσει τις λεγόμενες "περιφέρειες", για παράδειγμα ενώ παλαιότερα στη Δυτική Αττική (Ζεφύρι-Λιόσια μέχρι και Ερυθρές) η περιοχή ήταν χωρισμένη σε ζώνες τοποθέτησης, τώρα είναι όλη ενοποιημένη που πρακτικά για όσους αποκτήσουν πρόβλημα σημαίνει.
  Δευτέρα, Τετάρτη = δουλεύεις Ελευσίνα
  Τρίτη = δουλεύεις Ασπρόπυργο
  Πέμπτη-Παρασκευή = τράβα και Μέγαρα να πάρεις το αεράκι σου.
  Και ποιος πληρώνει τις μετακινήσεις...ο εργαζόμενος από τη τσέπη του και το μεγάλο μισθό του.
  Α, ξέχασα έχουμε και την ανταπάντηση...αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας και το πως τη θέτει το κράτος παραιτηθείτε τεμπέληδες (γνωστό σλόγκαν σκληρά εργαζόμενων πολιτών)!

 3. avatar vandan

  Τι μας λέτε κ. Γεωργιάδη ότι έφτιαξαν αυτό το νόμο έτσι ώστε να μην τον χρησιμοποιήσουν; Φυσικά και έχουν σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν και να μετακινούν κοσμάκη όπως γουστάρουν. Τα παραμύθια τα λέτε εσείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει