Σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα της επιστράτευσης των καθηγητών επικράτησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» όταν ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, εξηγούσε γιατί έφτασαν στο σημείο να απεργήσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του είπε, μεταξύ άλλων «σταματήστε την απεργία να τελειώνουμε» με τον κ. Κοτσιφάκη να ανταπαντά: «Σαν μετακινούμενους φαντάρους θα μας κάνουν».

Ακολούθησαν οι παρακάτω διάλογοι

Θ. Κοτσιφάκης: Είμαστε αντίθετοι στο να μετακινείται ο εκπαιδευτικός από την Αθήνα στον Έβρο, από τον Έβρο στην Αθήνα. Ο νόμος και το Προεδρικό Διάταγμα λέει ότι μπορεί να μετατεθεί ο εκπαιδευτικός. Σαν μετακινούμενο φαντάρο μας κάνουν.

Α. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνει αυτό. Ηρεμήστε. Σας λέω, θα είναι εντός Περιφέρειας. Έχει ψηφιστεί νόμος που επιτρέπει στον υπουργό Παιδείας να κάνει υποχρεωτική απόσπαση και να πηγαίνει όπου θέλει ανά την επικράτεια. Δεν έγινε καμία τέτοια εφαρμογή του νόμου.

Θέμης Κοτσιφάκης: Δεν έγινε γιατί απεργούμε…

Α. Γεωργιάδης: Αυτό λέγεται νομοθετική εξουσιοδότηση. Δηλαδή, δίνουμε στον υπουργό το εργαλείο για να το έχει. Λέμε ότι μέσα στην ίδια περιφέρεια, θα προτείνονται στον καθηγητή τρεις εναλλακτικές λύσεις. Εάν δεν υπογράφεις καμία από τις τρεις, θα πρέπει να σε υποκινεί ο υπουργός εντός περιφέρειας. Για να συνεννοούμαστε και να μη λέμε παραμύθια, δεν κινδυνεύει κανείς να πάει από την Κρήτη στον Έβρο. Σταματήστε την απεργία να τελειώνουμε…