Την πλήρη ικανοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου – 3, τον ρόλο και τη συμβολή της στην προσπάθεια για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, μετέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στα στελέχη της ΕΛΔΥΚΟ – 3.

Ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου την έδρα της δύναμης, στο στρατόπεδο «Film City», στην Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «η χώρα μας είναι δυνατή και αποφασιστική για τα εθνικά της συμφέροντα», και ανέφερε ότι «θα παραμείνει στην περιοχή στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων της, καθώς τα Βαλκάνια αποτελούν στρατηγικό στόχο, στον οποίο ως χώρα συμβάλλουμε στη σταθερότητα και επιδεικνύουμε τη δύναμή μας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας, πρέσβειρα Χρυσούλα Αλειφέρη και τον Ιταλό διοικητή της Kosovo Force (KFOR), Major General Lorenzo D΄Addario και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.