Εθνικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί χαρακτήρισε το στόχο της κυβέρνησης να φθάσει η Ελλάδα στο μέσο όρο της ΕΕ στα ζητήματα της ψηφιακής διακυβέρνησης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς,

«Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα επιτελέσει το ρόλο του εθνικού συντονιστή της ψηφιακής πολιτικής δίνοντας μεγάλη έμφαση στον τομέα του ανασχεδιασμού των διοικητικών διαδικασιών με στόχο να κερδίσουμε χρήμα, χρόνο και διαφάνεια» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Είναι ένα εθνικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και όποια πρόταση κατατεθεί και είναι βελτιωτική, θα την υιοθετήσουμε».

Ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι «φαντάζει παράδοξο στην αντιπολίτευση το αυτονόητο που κάνει η ΝΔ και είναι η υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων που είχαν εγκριθεί από τον ελληνικό λαό».

«Αυτό δεν είναι βιαιότητα, όπως ισχυρίζεστε, αλλά μια νέα κοινοβουλευτική πρακτική που η κυβέρνηση θα την ακολουθήσει. Μην κάνετε λοιπόν στείρα αντιπολίτευση. Τελικός μας κριτής βεβαίως είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός που εσάς τοποθέτησε στην αντιπολίτευση και εμάς στην κυβέρνηση. Αυτός θα μας κρίνει και πάλι», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.