ΚΚΕ για πανεπιστημιακό άσυλο: Η ΝΔ σηκώνει τη σημαία «νόμος και τάξη»

«Μέσα από "ευχολόγια" θέλουν να κρύψουν to "πανεπιστήμιο-επιχείρηση" που φτιάχνεται»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:24
01/08/2019
ΚΚΕ για πανεπιστημιακό άσυλο: Η ΝΔ σηκώνει τη σημαία «νόμος και τάξη»
36
loading

Ανακοίνωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τη νομοθετική ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο εξέδωσε το ΚΚΕ, κατηγορώντας την πως «αξιοποιώντας ως πρόσχημα την ανομία και τη δράση συμμοριών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με το ισχύον πλαίσιο, επιχειρεί να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο, που είναι κατάκτηση του φοιτητικού κι ευρύτερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

«Μάλιστα» συνεχίζει η ανακοίνωση, «επιχειρεί να νομοθετήσει την κατάργησή του “ντάλα” καλοκαίρι, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιχειρούσαν να περάσουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, σε περιόδους που σχολεία και πανεπιστήμια ήταν κλειστά, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατό μικρότερες αντιδράσεις.

Επικαλείται την εγκληματικότητα, την ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δρα όχι μόνο γύρω από τα ιδρύματα, αλλά και -σχεδόν ανενόχλητο- σε γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής χωρίς την προστασία κάποιου “ασύλου”. Επικαλείται ακόμα και το εμπόριο ναρκωτικών, την ώρα που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ είναι συνένοχοι για την καλλιέργεια ανοχής απέναντι στα ναρκωτικά, άρα και τη διείσδυσή τους στα πανεπιστήμια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί ψήφισαν για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, που εγκλωβίζουν τον χρήστη, αποτρέπουν την προσπάθεια απεξάρτησης και έχει αποδειχθεί ότι δίπλα τους ξεφυτρώνουν νέες πιάτσες».

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «επιχειρώντας να κρύψει την ουσία της ρύθμισης, επικαλείται την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δήθεν προστασία της, αναμασώντας όσα έλεγε και η προηγούμενη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τέτοια «ευχολόγια» θέλουν να κρύψουν ότι στο “πανεπιστήμιο-επιχείρηση”, που φτιάχνεται, με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, οι σπουδές των φοιτητών, όπως και η ανάπτυξη της επιστήμης και της έρευνας, μόνο ελεύθερες δεν μπορεί να είναι, αφού είναι δεμένες στην προκρούστεια κλίνη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και, συνεχίζοντας στο δρόμο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι εκπρόσωποι των συμφερόντων του κεφαλαίου να έχουν απόλυτη ασυλία να κυκλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια και να κάνουν τις μπίζνες τους.

Μέσα σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο απαιτείται “σιγή νεκροταφείου”, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στα ιδρύματα, ενισχύει την κατηγοριοποίηση πτυχίων, ιδρυμάτων και αποφοίτων, τσακίζει τις προοπτικές της νεολαίας που σήμερα πασχίζει να ολοκληρώσει τις σπουδές της για να βρει μια ικανοποιητική δουλειά.

Η ΝΔ, προωθεί την κατάργηση του ασύλου, με τη σύμπραξη του ΚΙΝΑΛ, αλλά και την ουσιαστική συμφωνία βουλευτών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι το 2011, ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε, είχαν υπερψηφίσει την κατάργηση του ασύλου με το νόμο Διαμαντοπούλου.

Η ΝΔ σηκώνει τη σημαία “νόμος και τάξη” για να σηματοδοτήσει πως η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής θα χρειαστεί ένταση της καταστολής, εντός κι εκτός των ιδρυμάτων. Εξάλλου, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν με την καταστολή τους αγώνες φοιτητών και εκπαιδευτικών, όποια ρύθμιση για το άσυλο κι αν ίσχυε.

Ωστόσο, ούτε η καταστολή, ούτε η οποιαδήποτε ρύθμιση για το άσυλο μπορεί να εμποδίσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, όταν αυτό συγκεντρώνει δυνάμεις και μαζικοποιεί τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών.

Το πραγματικό περιεχόμενο του ασύλου μπορούν να το υπερασπιστούν οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και των πανεπιστημιακών δασκάλων, το εργατικό - λαϊκό κίνημα συνολικά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που διαμορφώνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ιδρύματα -και αξιοποιείται και ως πρόσχημα για το χτύπημα του ασύλου- και ο οποίος αγώνας διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή».

«Το ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση «θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να μπλοκάρει την απόπειρα της κυβέρνησης ΝΔ να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα στα πανεπιστήμια θα συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του πραγματικού του περιεχομένου. Για να γίνουν οι σύλλογοι των φοιτητών, των εργαζομένων και των πανεπιστημιακών δασκάλων εστίες αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Για να ισχυροποιηθεί η συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση της νεολαίας, των φοιτητών, η συνάντησή της με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με ενιαία αιτήματα και κατεύθυνση αμφισβήτησης του συστήματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar Κυρακή

  Οι σύντροφοι και οι δράσεις τους

  Κατέβηκαν με βαρυοπουλες και σιδηρολοστους.

  Σου λένε ο αγώνας θέλει θυσίες.
  Θα μου διδάξει το ΚΚΕ εξωτερική διαφωτ

 2. avatar Κυρακή

  Οι σύντροφοι και οι δράσεις τους .

  Κλ

 3. avatar Τάδε έφη ΝίκοςΚαζαντζάκης

  Το παρακάτω κείμενο αποτελεί πρόλογο του Νίκου Καζαντζάκη στο βιβλίο του Σ.Γκόπνερ “Η ορμητική άνοδος του πολιτισμού στην ΕΣΣΔ”, εκδ. Παπαζήση, 1945. Ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957) καταγράφει ενδιαφέρουσες πτυχές της άνθησης του πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου του ανθρώπου κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Σοβιετική Ένωση, ερμηνεύοντας τες μέσα από το δικό του, ιδιαίτερο, ιδεαλιστικό πρίσμα.

  \"Ο κόσμος τούτος, ο μεταπολεμικός, όπου ζούμε, είναι τόσο σάπιος, ανήθικος κι ανάξιος κ’ ενός μέτριου ακόμα ανθρώπου, που κάθε προσπάθεια να γκρεμιστή φαίνεται κ’ είναι ιερή.
  Γι’ αυτό σήμερα όλοι οι τίμιοι άνθρωποι, όσοι έθεσαν σκοπό της κοινωνικής ζωής τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και το φως, τούτο, το γκρέμισμα του σάπιου, ατιμασμένου, κρονόληρου κόσμου, θεωρούν ως πρώτο τους χρέος.
  Το δεύτερο χρέος, το θετικό, κάθε τίμιου σήμερα ανθρώπου είναι: η προσπάθεια να δημιουργηθή ένας κόσμος καλύτερος, όπου να κυριαρχή αυτό που λέμε φως ή Θεός ή ανήφορος.

 4. avatar Τάδε έφη ΝίκοςΚαζαντζάκης

  Την προσπάθεια τούτη, την ηρωϊκή, τη μαρτυρική, ανέλαβε και πραγματοποιεί – αυτή είναι η φοβερή ιστορική της αποστολή – η Σοβιετική Ρουσία.Αυτή είναι σήμερα ο δημιουργικός στρόβιλος, το περιδινούμενο πυραχτωμένο νεφέλωμα, που διαμορφώνεται και συμπυκνώνεται ολοένα, και δημιουργεί – αυτή είναι πια η μόνη ελπίδα των ανθρώπων – τον νέο καλύτερο κόσμο.Κι όλοι περιδινούμαστε πυραχτωμένοι μαζί της.
  Γι’ αυτό κάθε άνθρωπος, που πλανάται στη σημερινή δυσωδία που αναδίνει η αποσύνθεση του αστικού κόσμου, θεωρεί την ψυχή του και τη σωτηρία του αλληλένδετη με τη Σοβιετική Ρουσία.Γι’ αυτό ό,τι δήποτε μάθουμε πως γίνεται εκεί πέρα, κάθε ρούσικη προκοπή, μια της επιστημονική εφεύρεση, μια καλή της εσοδεία, μια νίκη στρατιωτική, μας ενδιαφέρουν βαθύτατα και χαιρόμαστε, γιατί, συνειδητά ή ασυνείδητα, το ξέρουμε καλά, πως έτσι η οικοδομή του μελλούμενου κόσμου προχωράει κ’ η παγκόσμια ελπίδα ανεβαίνει.
  Πολλοί ξαφνιάζονται κι ακούν με δυσπιστία την αλματική πορεία της Ρουσίας. Πώς γίνουνται τα θάματα αυτά; Ποιό είναι το μυστικό της Ρουσίας; ρωτούν. Ρωτούν γιατί είναι άπιστοι, γιατί δεν την έζησαν ποτέ τους και δεν ξέρουν τί θαυματουργική γιγάντια δύναμη είναι η πίστη.
  Οταν η πίστη κυριεύει έναν άνθρωπο ή ένα λαό, η ζωή, που είχε αρχίσει να νυστάζει και να πέφτει, τινάζεται, νοιώθει ξανά την παντοδυναμία της κι από τη στιγμή τούτη το θάμα είναι πια η καθημερινή υποταγή της Ανάγκης στη σφοδρή ανυπόμονη επιθυμία της ψυχής.

 5. avatar Τάδε έφη ΝίκοςΚαζαντζάκης

  Ο άπιστος πεινάει όταν δεν έχει καλοφάει, ο άπιστος κρυώνει όταν δε φοράει χοντρά μάλλινα ρούχα το χειμώνα, ο άπιστος φεύγει έντρομος όταν ξαφνικά αντικρύσει παραταγμένο μπροστά του ισχυρότερον οχτρό, ο πιστός δεν πεινάει, δεν κρυώνει, δε φοβάται, είναι σίγουρος.
  Κάποιος μέσα του, πέστε τον όπως θέτε, νικάει τις μικρές λογικές βεβαιότητες και φτάνει στην κορυφή της χτεσινής χίμαιρας που λεγεται τώρα πια σημερινή πραγματικότητα.
  Αυτό είναι το μυστικό της Σοβιετικής Ρουσίας.Ορμητικός, ακάθεκτος, θαυματουργός είναι ο ρυθμός της Ρουσίας. Ο Σταχάνωφ δεν είναι παρά η προσωποποίηση, σ’ ένα μονάχα τομέα, της ανυπομονησίας που κυρίεψε το πνέμα ν’ ανοικοδομήση. Νοιώθει το Πνέμα τούτο – ας το πούμε ιστορική Ανάγκη – πως ο σημερινός κόσμος γκρεμίζεται κι ο άνθρωπος δεν πρέπει, δεν μπορεί ν’ απομείνη άστεγος. Μια πλατύτερη ηθική, μια δικαιότερη κατανομή των υλικών και πνεματικών αγαθών, μια ανώτερη Ελπίδα, είναι ανάγκη κατεπείγουσα να δημιουργηθούν, που να μπορούν να χωρέσουν την ψυχή του ανθρώπου που μεγάλωσε.
  Γι αυτό με τόση βιάση και τόση ένταση όλοι οι υπεύθυνοι οδηγοί της Ρουσίας μάχουνται να φωτίσουν τις μάζες. Γιατί ξέρουν πως μονάχα από το φωτισμό του λαού εξαρτάται η σωτηρία. Σε κάθε εργοστάσιο, στρατώνα, νοσοκομείο, φυλακή, καράβι, σκολειό, χωριό, υπάρχει, ιερός άσβεστος πυρήνας, μια λέσχη, μια μορφωτική ίσμπα, μια Κόκκινη Γωνιά – με βιβλιοθήκη, εφημερίδες περιοδικά, συχνά με κινηματογράφο, ορχήστρα, πρόχειρη θεατρική σκηνή.

 6. avatar Τάδε έφη ΝίκοςΚαζαντζάκης

  Εκεί μαζώνουνται, τις ώρες της ανάπαψης, οι σύντροφοι, διαβάζουν, ή ένας διαβάζει και εξηγεί ή κάνουν ομιλίες, συναυλίες, παίζουν θεατρικά έργα, που συχνά τα έχουν γράψει οι ίδιοι οι εργάτες κι’ οι χωριάτες. ‘Η μαθαίνουν τους αναλφάβητους γράμματα.
  Πολιτικά, κοινωνικά, πνεματικά φροντιστήρια, όπου κάθε πολίτης άντρας ή γυναίκα, μορφώνεται και μαθαίνει ποιά είναι τα δικαιώματά του και τα χρέη.
  Το φως, κ’ οι τυφλοί ακόμα το νοιώθουν, είναι ακατανίκητη εκρηχτική δύναμη. Κι όταν εκραγή στο σπίτι φωτίζει, είτε το θέλεις είτε μη, και το σπίτι του γειτόνου.
  Γι’ αυτό αν με ρωτήσουν ποιό πράγμα στη Σοβιετική Ρουσία μου έκανε τη βαθύτερη εντύπωση και μου έδωκε τις μεγαλύτερες ελπίδες, αδίσταχτα θ’ απαντήσω: η ιερή μανία των αρχηγών να φωτίσουν τη μάζα. Το φως! Το φως! Να ποιό είναι το μεγαλύτερο όπλο της Σοβιετικής Ρουσίας.
  Είχε δίκιο ο πάστορας Καρλ Φογκλ που όταν γύρισε από το σοβιετικό του ταξίδι, συνώψισε με τα απλά τούτα συγκινημένα λόγια τα συμπεράσματά του: Ο,τι είδα κ’ έζησα στη Σοβιετική Ρουσία μ’ έκανε να ξαναβρώ πάλι την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους, που την είχα χαμένη.

 7. avatar ΠΡΕΠΕΙ

  Πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι έχει να κάνει με αρρώστους που το μαύρο το κάνουν άσπρο. Οι διεστραμμένοι λοιπόν κουμμουνιστες που έτρωγαν μαρούλια στις λαϊκές (άραγε θα ζει κανείς από αυτούς;) τώρα πάλι έχουν ξεσασωσει και αρχίσανε πάλι τα ίδια για προπαγάνδα κεφαλαίου
  που μας έχει τυφλώσει κλπ. Επίσης μας λέει ένας (γιατί) ότι η οικογένεια του είχε μόρφωση ανώτερου επιπέδου που ζούσε στη Ρωσία. Ξέχασε να μας πει το άλλο παραμύθι για την υγεια που απόλαυσαν οι κουμμουνιστες της χώρας αυτης. Εκτός λοιπόν το χαφιέ (άραγε που χαφιεδιζει;) που χαρακτηρίζει έχουμε και μια υστερια για φλεβες, τυφλώσει, παπαγαλιζεις, πλήρης ελευθερία κλπ. Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ έναν Γρρμανο, Γάλλο Άγγλο να κάνει αναφορές παρόμοιες για ελευθερία μόρφωση και καπιταλιστική η κουμμουνιστικη προπαγάνδα. Αυτά τα λένε αυτοί που τα στερήθηκαν όλα αυτά. Λοιπόν Γκουλάγκ δεν θα ανοίξουν στην αστική δημοκρατια, η περιφρόνηση η απαξίωση είναι το 5 0/0 και μόνον γόνων .

  1. avatar Χαφιέ

   Στην αστική \"δημοκρατία\" μόνο ξερονήσια,Μακρονήσια και φυλακές ανοίγουν για τους κομμουνιστές,από τους \"δημοκράτες\" αστούς

  2. avatar Αν η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με τα πιστεύω σου,τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

   Ξέχασες να πεις ότι τρώγανε και κουκουνάρια και μένανε πάνω σε δέντρα.Επίσης κυκλοφορούσαν όλοι γυμνοί στους -10,δεν είχαν ούτε βρακί να φορέσουν..Ευτυχώς να είναι καλά ο καπιταλισμός που τους έμαθε πως είναι το ψωμάκι...Για το ότι ήταν οι πρώτοι που πήγαν στο διάστημα,ήταν πρώτοι στις τέχνες και στα γράμματα,ήταν αυτοί που σάρωναν τα μετάλλια στους ολυμπιακούς αγώνες,ότι στα πανεπιστημιά τους (που δε θα τα φτάσουμε ποτέ), πήγαιναν σπουδαστές από τη Δύση,ότι οι σπουδές ήταν αποκλειστικά δωρεάν και ότι έβρισκες αμέσως δουλειά στο αντικείμενό σου,αυτά πρέπει να είναι άρρωστη κομμουνιστική προπαγάνδα.Αλήθεια είναι ότι μας λένε οι Γερμανοί και Αμερικάνοι φίλοι μας.

 8. avatar θορπ.

  Η έννοια της λέξης ( άσυλο ) έχει καταργηθεί από πολλούς φορείς κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας ειδικών μαζών του πληθυσμού όπως : απορρών κορασίδων , πνευματικών και κινητικών αναπήρων , παραβατικών νέων κτλ .
  Το μόνο που παραμένει είναι το πανεπιστημιακό ποιός ο λόγος σήμερα που οι οποίες ιδέες αρνητικές η θετικές μεταδίδονται μέσω διαδικτύου με ταχύτητα φωτός ανά των κόσμο ?
  Μήπως το άσυλο αυτό κρύβει άλλου είδους μεθοδεύσεις συμφερόντων ύπαρξης των διαφωνούντων ?
  Πολλοί εξ αυτών έχουν σπουδάσει σε σχολεία κολέγια του εξωτερικού (επί πληρωμή) εκεί είχαν άσυλα και ασυδοσία όποιος ήθελε έμπαινε, έκλεβε , πωλούσε ταραμά κτλ. και εβγαινε ?

 9. avatar Ο Μεσημερας

  Τον [...]-Εξω η Αριστερα απο τα εκπαιδευτικά ιδρυματα..Ειναι ο Καρκινος του τοπου..
  Ελατωματικοι Αριστερομυαλοι καντε ευθανασια!

  1. avatar Αντί

   για να πας στο ψυχίατρο,δείχνεις σε όλους την ψυχασθένεια που κουβαλάς \"σχολιάζοντας\".ΑΝ σου κάνει καλό συνέχισέ το,αλλά σύντομα θα σε κλείσουν

 10. avatar Κοκο

  Newsbeast φωλιά ακροδεξιών που μόλις υποθεί κάτι ενάντια στις αρωστημένες εμμονές τους βγαίνουν να το απορρίψουν όπως μονάχα οι φασίστες ξέρουν καλά να το κάνουν.

 11. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Εγκληματικότητα υπάρχει παντού σε όλοι την Ελλάδα, και από ότι ξέρω όλοι η Ελλάδα δεν έχει άσυλο.

  Σταμάτησαν την εγκληματικότητα στην υπόλοιπη Ελλάδα και έμεινε το Πανεπιστήμιο ή άλλος είναι ο λόγος.

  1. avatar Ειναι δυνατον;

   Καλα συγκρινεις την εγκληματικοτητα στις γειτονιες με το Πανεπιστημιο; Απιθανα πραγματα διαβαζουμε..

  2. avatar Social Distortion.

   Ποση ελευθερία ειχαν τα πανεπιστήμια στην ΕΣΣΔ ρε αρρωστε?

   1. avatar Γιατί

    πήγες και ξέρεις?Εμένα η οικογενειά μου,ζούσε και σπούδασε στην ΕΣΣΔ και σε πληροφορώ χαφιέ,ότι υπήρχε πλήρη ελευθερία και ανωτέρου επιπέδου μόρφωση,που στον καπιταλισμό μια λαϊκη οικογένεια για να δώσει στο παιδί της χρειάζεται ένα σκασμό λεφτά.Βέβαια η καπιταλιστική προπαγάνδα που έχει εμποτίσει τις φλέβες σου και σε έχει τυφλώσει,σε εμποδίζει να δεις την αλήθεια αντικειμενικά και παπαγαλίζεις την ψυχροπολεμική προπαγάνδα ακόμα,30 χρόνια μετά,τόσο φόβο για το σοσιαλισμό,χαφιε?

 12. avatar χαχαχαχαχαχαχαχαχα

  Μίλησε και το ΚΚΕ...
  Η αριστερή επιχείρηση που εκμεταλλεύεται αυτούς που δεν έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.
  Τρολολολ τριαλαρο

 13. avatar jefferson

  Ναι αλλα καταργει το ασυλο στους τραπεζιτες και θα τους δωσουν θαλασσοδανεια και την ΝΔ και τα ΜΜΕ τους,κατι ειναι και αυτο ....μην τα θελετε ολα δικα σας!!!

 14. avatar Theofrastos

  Αυτό που απεύχεται το κκε ουσιαστικά είναι ευχής έργον για κάθε λογικά κι ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Τι νόημα έχει για μια κοινωνία να χρηματοδοτεί πανεπιστήμια εάν αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με την παραγωγή. Το κκε φυσικά, επενδύει στους αιώνιους φοιτητές, στους ανέργους, στους δυστυχισμένους πτυχιούχους, οι οποίοι δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν δουλειά και να ευημερήσουν, γιατί από εκεί αντλεί τον \"στρατό\" του. Από την άλλη δεν θα μπορούν ελεύθερα να βάφουν τους τοίχους και να βρομίζουν τα πανεπιστήμια και αυτό είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν...

 15. avatar εςςερερρρ

  ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !! ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ .

 16. avatar Σύντροφος

  Καλά την έχουν βρει εκεί στο ΚΚΕ τους ψηφίζουν κάτι ταλαίπωροι λίγοι που έμειναν και αυτοί συνέχεια τσεπωνουν τα 8 χιλιαρικακια για να λένε σε όλα όχι !!!κλασικοί αριστεροί !!!

  1. avatar Απάντηση σε: Σύντροφος

   Πόσο [...] είσαι ρε φίλε.

   Όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ την βουλευτική του αποζημίωση την δίνουν στο κόμμα.

   Τώρα εσύ θα απαντήσεις για τα \"οικονομικά του ΚΚΕ που είναι κρυφά κλπ\"

   Σε ενημερώνω μην γράφεις τζάμπα.
   Στο ΚΚΕ γίνετε τακτικότατος έλεγχος από ΣΔΟΕ.
   Μακάρι τόση έλεγχοι να γινότανε και στις πολυεθνικές

 17. avatar Takis T

  Η δεξιά ονειρεύεται να γίνει το πανεπιστήμιο αποστειρωμένος χώρος παραγωγής εξειδικευμένων εργαζόμενων!
  Καμία σχέση με ελεύθερη διακίνηση ιδεών...
  Όπως πιστεύουν, αυτό παράγει ανθρώπους σκεπτόμενους που δεν καταπίνουν αμάσητα όσα τους σερβίρουν το βοθροκάναλο και τα εντεταλμένα σάιτ της δεξιάς!

  1. avatar κωστης476

   Αποστειρωμενο αριστεροστροφο εγκεφαλο εχεις

  2. avatar @ Takis T

   Νόμος και τάξη από δω και στο εξής απλυτε...σου αρέσει δε σου αρέσει

 18. avatar babis o flu

  Εναντίον της κατάργησης του άσυλου είναι τα αριστερόπουλα. Τυχαίο;

 19. avatar ωαβ γαβ γαβ

  και σεις καταβαζετε τα βρακια σας κοληταρια εισαστε εξαλλου

 20. avatar .;.

  Δηλαδή θες να μας πεις ότι το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει