Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ «υπέρ της ανάγκης να διαφυλαχτεί η αυτοτέλεια και η οικονομική υπόσταση των επιμελητηρίων ως νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και συμβούλων της Πολιτείας», επανέλαβε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε, στην Ιπποκράτους, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Ρεγκλείτη και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς από τις επιχειρήσεις στα Επιμελητήρια, επιλογή από την οποία πήρες διακριτικές αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του προέδρου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε και τη θέση του ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που είναι σύμφωνη με τη θέση του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Επιμελητηρίου παρουσίασε τις προτεραιότητές του και τα προβλήματα του επαγγελματικού κόσμου της Αθήνας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και γενικότερα τις επιχειρηματικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν από τα επιμελητήρια προσφέροντας στις επιχειρήσεις-μέλη τους ιδέες για προγράμματα, clusters, συνέργειες, κοινές υποδομές, συνεργασίες με τράπεζες κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί ευρύτερα στα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε επίσκεψή του που θα οργανωθεί στον χώρο του Επιμελητηρίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Γιάννης Μανιάτης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραΐτης, καθώς και ο γραμματέας του Τομέα Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων (ΕΒΕ) του κόμματος, Γιώργος Φραγκίδης.