Ζητούμενο αποτελεί για την κυβέρνηση η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποια από τις τρεις έδρες που κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές θα κρατήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει μία έδρα στην Αχαΐα, μία στη Β’ Πειραιά και μία στην Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κρατήσει την έδρα στην Αχαΐα, οπότε την έδρα αναμένεται να πάρει η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αυτό που τώρα έχει να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αν θέλει να κρατήσει τον Γιάννη Τραγάκη (που θα βγει αν δεν κρατήσει την έδρα στη Β’ Πειραιά) ή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (που θα βγει αν δεν κρατήσει την έδρα στη Β2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών).

Και τα δύο πολιτικά πρόσωπα αποτελούν παλιά και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος -γιατρός στο επάγγελμα- έχει διατελέσει υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2004 και υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το 2014 στην κυβέρνηση Σαμαρά, με αρμοδιότητα την ρύθμιση ζητημάτων εσωτερικής αγοράς.

Ο Γιάννης Τραγάκης αποτελεί τον παλιότερο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκλέχτηκε με το κόμμα για πρώτη φορά το 1974.

Το 2004 εξελέγη Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής. Τον Μάιο του 2012 εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Β’ Πειραιώς και στις 18 Μαΐου του ίδιου έτους εκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται εκ νέου πρώτος Βουλευτής Ν.Δ. της Β’ Πειραιώς και στις 29 Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.