Το εκλογικό δίλημμα είναι καθαρό, όπως δηλώνει η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.

Από τη μια «το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, δεν συνεπάγεται ένα νέο μνημόνιο, είναι ένα νέο μνημόνιο, με ή χωρίς το ΔΝΤ», όπως σημειώνει με έμφαση, και από την άλλη «η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τα εισοδήματα, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας».

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η ίδια μας η ζωή, το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών. Βγήκαμε από τα μνημόνια, αρχίσαμε να επαναθεμελιώνουμε το διαλυμένο κοινωνικό κράτος, το οποίο, ακόμα και στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας, ήταν καχεκτικό, ξεκινήσαμε την ανόρθωση του συστήματος Υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης, προχωρήσαμε σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, στο πεδίο των θεσμών, των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, σε όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση και την χρεοκοπία. Στο πελατειακό σύστημα, τη διαφθορά, στην παράδοση της Υγείας, της Παιδείας, του ασφαλιστικού, σε ιδιοτελή, επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, κι αυτό μπορεί να γίνει, και θα γίνει, μόνο με μια αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία» τονίζει.

Στη συνέντευξή της η κα Σβίγκου αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, με τη συμφωνία των Πρεσπών», η οποία, όπως αναφέρει, «διασφαλίζει όλα όσα ούτε καν θα μπορούσαν να ονειρευτούν προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύεται, άλλωστε, και από τις επιστολές Καραμανλή». Και προσθέτει για την Νέα Δημοκρατία: «Πατριδοκάπηλοι στο εσωτερικό, ενδοτικοί στο παρασκήνιο. Κι αντί να ζητήσει μια συγνώμη, ο κ. Μητσοτάκης σιωπά προκλητικά».