Νίκος Παππας: Θα είναι 22.000 άδεια κουτιά και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ελπίδα

«Μπορεί να καλυφθεί το κομμάτι των 500.000 ψηφοφόρων που υπολείπονται»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:08
04/07/2019
Νίκος Παππας: Θα είναι 22.000 άδεια κουτιά και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ελπίδα
48
loading

«Δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας» θα σημαίνει το γεγονός ότι «η ΝΔ θέλει την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως μοχλό πίεσης για την επιβολή των πολιτικών της», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς.

«Έχουν ανοίξει μασέλες και πρέπει να μην τους αφήσουμε να δαγκώσουν» είπε ο Ν. Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο, 105,5» και ανέφερε την «μπίζνα» των ασφαλιστικών εταιρειών, με 3 δισ. ευρώ το χρόνο από τις εισφορές στην επικουρική ασφάλιση, χαρακτηρίζοντάς την ως «τραπεζική θανάτου» που αποτελεί τη «μήτρα» της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ, όπως σημείωσε.

Εξηγώντας, είπε ότι «θα εμπιστευθούμε τις επικουρικές μας εισφορές, σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες, για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους, προσεύχονται να πεθαίνουμε γρήγορα αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή μας».

Σχετικά με την δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, για πιστοληπτική γραμμή και την χρησιμοποίηση χρημάτων από το «μαξιλάρι», ο κ. Παππάς είπε πως όταν μηδενίζεις το μαξιλάρι σου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστείς την προσφυγή στην τελευταία καταφυγή, δηλαδή το ΔΝΤ και έκανε λόγο για μηδενική ασφάλεια και «δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας».

Όπως είπε, η διάψευση των όσων είπε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν έχει νόημα, καθώς τα ίδια έχουν υποστηρίξει σειρά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΔΝΤ, τον Μάρτιο, όπως είπε, τονίζοντας ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε εκεί.

«Έχουμε ένα πλέγμα δηλώσεων που συμπληρώνουν ένα παζλ που είναι πάρα πολύ κρυστάλλινο και διαφανές: Οι άνθρωποι θέλουν ξανά προσφυγή σε δανειστή ύστατης καταφυγής, ως μοχλό πίεσης για να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές» τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο καθαρές επιλογές»

Μιλώντας για τις δυνατότητες ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι άνθρωποι που δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές, έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στις εθνικές, γιατί «έχουν ανησυχήσει» και πρόσθεσε πως αν το μέρος των ψηφοφόρων που συνήθως δεν ψηφίζει στις ευρωεκλογές, πάει στην εθνική κάλπη, μπορεί να καλυφθεί το κομμάτι των 500.000 ψηφοφόρων που υπολείπονται.

Επανάλαβε ότι είναι «ένα άλλο παιχνίδι» καθώς την Κυριακή «θα είναι 22.000 άδεια κουτιά ανά την επικράτεια και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ελπίδα» και υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο καθαρές επιλογές: ή συνεχίζουμε, επιλογή η οποία μας έβγαλε από τα μνημόνια και μας έχει βάλει σε εννέα διαδοχικά τρίμηνα ανάκαμψης και μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε δύο κύματα θετικών μέτρων ή πισωγυρίζουμε στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Μιλώντας για την ΕΡΤ είπε ότι είναι πρωτοπόρα στην τεχνολογία και έχει, μακράν, το καλύτερο πρόγραμμα, δικό της δίκτυο για τη μετάδοση του σήματος και έχει κάνει τεράστια βήματα μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, ενώ το πρόγραμμά της κερδίζει «όλο και περισσότερα κομμάτια του κοινού και αυτό ενοχλεί πάρα πολύ».

Για τα περιφερειακά κανάλια είπε ότι είναι το επόμενο μεγάλο βήμα, ενώ αναφερόμενος στην αδειοδότηση των καναλιών, είπε ότι το κύριο ζήτημα δεν ήταν τα χρήματα, αλλά η ενόχληση γιατί επενέβη η Πολιτεία και έθεσε κανόνες.

Επίσης, ως προς το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «παγωμένα» κονδύλια, ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ψηφιακή πολιτική και έκανε λόγο για «ψηφιακό πλιάτσικο».

Αναφέρθηκε στην ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, με την οποία εξοικονομούνται 400 εκατ. ευρώ το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται από μακριά, χωρίς καν την παρουσία τους σε ΚΕΠ.

Για την ψηφιακή γεωργία, είπε ότι μειώνει το κόστος για τον αγρότη κατά περίπου 45%, ανάλογα με την καλλιέργεια και δημιουργείται, για πρώτη φορά, δημόσια υποδομή με 6.500 τηλεμετρικούς σταθμούς που δίνουν ακριβείς πληροφορίες στους αγρότες για τις καλλιέργειες τους και την κατάσταση του εδάφους.

Για το Ίντερνετ είπε ότι η χώρα μας υστερεί στις μεγάλες ταχύτητες και γι’ αυτό υπάρχουν 4 δισ. επενδύσεις μέχρι το 2022, για τοποθέτηση οπτικών ινών ώστε να δεκαπλασιαστούν οι ταχύτητες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών, με φορολογικά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία, εξαίροντας τη δουλειά του τέως υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και κυβερνητικού εκπροσώπου, Λευτέρη Κρέτσου. Σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί 12.000 θέσεις εργασίας, ενώ για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται, επιστρέφονται 6 ευρώ.

Ερωτηθείς τι δεν θα έκανε από όσα έγιναν κατά την τετραετία, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «ενδεχομένως δεν θα έπρεπε να δώσουμε τόσο μεγάλα περιθώρια να το ξανασκεφτούν αυτοί που θέλανε να μας μπλοκάρουν σ’ αυτή την υπόθεση (σ.σ.: των αδειών).

Όπως είπε, «σε πολλά ζητήματα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υπήρχαν καθυστερήσεις και ενδεχομένως να μην δουλέψαμε πολύ σύντομα, γιατί κομμάτια του βαθέος οικονομικού κράτους θα θέλανε να υπονομεύσουν τις προσπάθειές μας. Εκεί θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε πιο αποφασιστικοί».

Πρόσθεσε πάντως, ότι συνολικά, «αυτή η διακυβέρνηση έχει στην πρώτη της τετραετία θετική αποτίμηση και έχει καταγραφεί ιστορικά. Και στη βάση αυτής της θετικής αποτίμησης εμείς ζητάμε τη συνέχιση αυτής της πορείας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

48
σχόλια
 1. avatar Ολε

  Κύκνειο άσμα.

 2. avatar ΝΧ

  Άνοιξε το κουτάκι το τυπακι με το μουσακι και λέει [...]

 3. avatar ΕΚΑΣ

  Εσύ να είσαι σίγουρος ότι θα τα γεμίσετε, εμείς να δεις τι λέμε.
  Την Κυριακή θα γεμίσουν με ψήφο θυμού!

  1. avatar 1932

   Με φουμο θα γεμισουνε. Αραπηδες θα κυκλοφορουνε στις 8!
   1

 4. avatar Λούθηρος

  Η αυτογνωσία αυτού του ανθρώπου είναι απίστευτη. Είναι ο μόνος που έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι τα κεφάλια των στελεχών σύριζα είναι άδεια κουτιά.

 5. avatar ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ

  22000 ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΥΡΕΣ
  ΣΤΟ ΠΕΡΤΥ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ
  ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ
  ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ

  1. avatar Αλητοπαρεα οντως οι ΝΔημοκρατες

   Παρε τον ενα και κτυπα τον αλλον

 6. avatar ΠΚ

  Μεγαλε
  Αστα αυτα και ετοιμασε τη βαλιτσα μαζι με τον πετσιτη για τον κορυδαλλο

 7. avatar Βελουχιώτη αρης

  Ο τσιπροκιο όπου εμφανίζετε εκλιπαρει για λίγη εξουσία. Εξουσιομανης ψεύτης αδιόρθωτος ανθέλληνας.

 8. avatar ελπίδα πουλάτε

  όλοι σας κοφρίτες τυχοδιώχτες απλά επειδή τα θύματά σας δεν ξέρουν ότι <>.

 9. avatar Ξιφιας

  Πάλι ελπίδα πουλάς ΔΗΜΑΓΩΓΕ αναλγητο ανθελληνικό (...)

 10. avatar θορπ.

  Τα αναγνώσματα ενός Ουτοπιστης μειωμένης νόησης της πραγματικότητας:
  Αντλεί οράματα χαοτικου ενδιαφέροντος πλανομενος εις Νιρβάνα κατάσταση για το απώτερο μέλλον μια άλλης εποχής απερχόμενος !

 11. avatar Ελλπιδα!!!!!!!!!!!!!!!

  Αυτο ειναι το χειροτερο που μας κανατε,σκοτωσατε και την ελπιδα!!!!!!

 12. avatar megaloagroths

  ετοιμασου να πας για τσοπανος στα βοσκοτοπια του καλογριτσα
  βεβαια αμισθη γιατι 10 χιλιαρικα το χρονο εισοδημα δηλωνει ασχετα αν σου πεταξε 50.000.000 στο τραπεζι

 13. avatar fasistako !!!!

  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ....ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ !!!! ΤΕΛΟΣ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ....ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΟΦΑΤΣΑ ...ΟΥΣΤ !!!! ΑΛΑΖΟΝΑ ...ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ....ΟΥΣΤ ΡΕ !!!!

 14. avatar Πτολεμαίος.

  Απατεωνες ψήφο να πάτε να ζητήσετε από τους ρομα [...] από τους κλέφτες από τους λαθρομετανάστες αλβανοπακιστανους και από τους λοατκι. Αυτούς εξυπηρέτησε 5 χρόνια τώρα. Τον ελληνικό λαό τον ξεσκισατε στους φόρους και στα ψέμματα.

 15. avatar Εδώ Παπάς . . εκεί Παπάαας

  Τα κουτιά κοιτάτε πως+πως να γεμίσετε τώρα πού είναι αργά ;
  Εσείς δεν είσαστε ρε κόπ/νοι που βλέπατε όλες τις πλατείες άδειες ;

 16. avatar Social Distortion.

  Για τα άδεια κουτιά... τις pizza\'s που έρχεται λες?

 17. avatar Ελληνοαμερικανος

  Μαύρο,Γουδί,κρεμαλα με αυτή τη σειρά.

  1. avatar Απάντηση στον: Ελληνοαμερικανό !

   yeaa bodyyy
   and only in that order !

 18. avatar pan

  Erxetai Pizza...
  Σύντομα στην πορτα σου Παπατζη ρουσφετολογε...

 19. avatar Οποίος είδε

  τη συνέντευξη του Μητσοτακη στον άλφα να δει και τη συνέντευξη του Τσίπρα στον παπαδάκη του Αντ1 και να βγάλει συμπεράσματα για τα προγράμματα τους. ΜΕΤΑ να αποφασίσει τί θα ψηφίσει

  1. avatar Απάντηση σε: Οποίος είδε

   Κατάλαβα τι προσπαθείς να πείς και συμφωνώ μαζί σου.
   (την Δευτέρα όμως έλα με τον κηδεμόνα σου)

 20. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΓΕΙΑ ΡΕ νικολακι ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ.......
  ΟΣΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ,
  ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ............

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει