Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καταθέτει ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας.

Ο κ. Μπίκας διέψευσε τα λεγόμενα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη λέγοντας ότι ουδέποτε ο ίδιος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για θέματα της λίστας Λαγκάρντ. Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός σε μία κατά αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Διώτη.

Η αποστροφή του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ ότι «είμαι ο άνθρωπος που έφερε τη Λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα» προκάλεσε κύκλο ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής.

Ωστόσο ο κ. Μπίκας διευκρίνισε ότι αναφερόταν στην συμβολή που είχε με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να φθάσει η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να κρατηθεί και να συλληφθεί για ψευδορκία ο κ. Μπίκας από τον εισαγγελέα. Το αίτημα του ωστόσο απορρίφθηκε για αυτό και αποχώρησε από την συνεδρίαση της Προανακριτικής καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης σε ότι αφορά τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η κατάθεση του Κωνσταντίνου Μπίκα θα συνεχιστεί την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι, ενώ η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.