«Ο πολίτης δεν είδε περικοπές, όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν γνώρισε και σημαντικές αυξήσεις. Αυτό, όπως φάνηκε, δεν ήταν αρκετό. Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων μας γύρισε την πλάτη, χωρίς όμως και να κινηθεί προς άλλες πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, Γιώργος Σταθάκης.

Συνεχίζοντας ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο χώρο για να ανακτήσει ψηφοφόρους και να δώσει ισότιμα τη μάχη με τη ΝΔ». Όπως σημείωσε «αυτή είναι η στρατηγική μας, αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζουμε πως θα έχουμε επιτυχία».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι «η ΝΔ με πρωτόγνωρο τρόπο, προετοίμασε το έδαφος για τους ιδιώτες με τρομερές αυξήσεις στα τιμολόγια. Από το 2010 έως το 2014 η τιμή του ρεύματος ανέβηκε κατά 60%» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα πουλήσει μέρος του ΑΔΜΗΕ για να χάσει το Δημόσιο την πλειοψηφία. Προφανώς θα κάνει μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση και την επαναφορά της “μικρής” ΔΕΗ».

Τέλος, ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε μυθοπλασία «ότι η ΔΕΗ είχε τεράστιες ζημιές το 2018».