«Ως την χειρότερη πολιτική περίοδο στην μεταπολίτευση» χαρακτήρισε την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Έλενα Ράπτη.

Η κ. Ράπτη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «υπάρχει μια σαφής διαφορά ήθους και επιπέδου ανάμεσά μας. Τα σοβαρά κόμματα ασχολούνται με τα προβλήματα. Τα μη σοβαρά ασχολούνται με τους άλλους» ενώ χαρακτήρισε «ολέθρια» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Έλενα Ράπτη μιλάει στο newsbeast.gr και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου.

– Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου; Ποια η σημασία τους στην τωρινή συγκυρία;

Είναι κρισιμότερο από ποτέ να αλλάξει η χώρα κατεύθυνση. Δεν είναι μόνο ζήτημα στόχων αλλά και ήθους. Η χώρα διάνυσε μια κακή περίοδο σε νούμερα και μια χειρότερη σε ηθική παρακμή. Όλα αυτά πρέπει να αποκατασταθούν. Η μετριότητα από την προοπτική. Το ψέμα από την αλήθεια. Ο κομματισμός από την αξιοκρατία. Η χώρα πρέπει να βρει ξανά κατεύθυνση με ισχυρό πρόσημο ανάπτυξης και να αποκτήσει κύρος. Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου, δείχνει προς τα πού πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα.

– Ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας για την Κυριακή των εκλογών αλλά και την επόμενη μέρα της χώρας;

Καταρχάς θέλουμε τους πολίτες στις κάλπες. Γιατί εκεί δημιουργείται το μέλλον της χώρας. Και το δημιουργούν όσοι ψηφίζουν. Για εμάς νίκη θα είναι ό,τι συμβάλλει σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπτυχθεί, να παράγει, να δώσει δουλειές. Μια Ελλάδα που θα ξεφύγει από την επιτήρηση, την κηδεμονία, την υπαγόρευση των στόχων της. Μια Ελλάδα που θα δημιουργήσει πλούτο για όλους, μέρισμα για όλους, ευκαιρίες για όλους. Αυτή η Ελλάδα χρειάζεται να βαδίσει με σχέδιο και σταθερότητα.  Η πολιτική εμπειρία έδειξε πως δεν υπάρχουν αριστερές λύσεις. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν σε όλα. Μια σύγχρονη πολιτική, με φιλελεύθερη οικονομία, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους αδύναμους και με επίκεντρο την επένδυση στους νέους μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα. Και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.

[sidequote]Υπάρχει μια σαφής διαφορά ήθους και επιπέδου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ[/sidequote]

– Η προσωπική σας πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου;

Θα σας πω αυτό που πραγματικά αισθάνομαι και που αποτυπώνεται στο σφυγμό της κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου. Θα ήταν υποκριτικό να κάνουμε πως δεν βλέπουμε το ξεκάθαρο σήμα των πολιτών. Ωστόσο έχω πει πολλές φορές πως κάθε εκλογική αναμέτρηση ξεκινά με άδειες κάλπες. Είμαι πολύ αισιόδοξη πως θα γεμίσουν με την εντολή να αλλάξουμε πορεία.

– Με την έως τώρα εμπειρία σας από την πολιτική ζωή της Ελλάδας και την παρουσία σας στο Κοινοβούλιο, πώς αξιολογείτε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης; Πώς θεωρείτε ότι επηρεάζει ο πολιτικός λόγος την εμπιστοσύνη των πολιτών στα κόμματα;

Η αίσθησή μου είναι πως το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι καλό, παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ευκαιρίες να το υποβιβάσει με τη διαρκή  διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει μια σαφής διαφορά ήθους και επιπέδου ανάμεσά μας. Τα σοβαρά κόμματα ασχολούνται με τα προβλήματα. Τα μη σοβαρά ασχολούνται με τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το δεύτερο γιατί δεν έχει πλέον αφήγημα να διηγηθεί στους πολίτες. Το πολιτικό του αδιέξοδο το ωθεί σε χτυπήματα κάτω από τη μέση σε μια απόπειρα να διασωθεί. Οι πολίτες όμως αναγνωρίζουν κάθε τι που λέγεται δημόσια. Είναι πλέον πολύ έμπειροι πολιτικά για να παραπλανηθούν. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο, τόσο περισσότεροι ψηφοφόροι τον εγκαταλείπουν.

– Είστε μία δραστήρια γυναίκα, όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής, αλλά παράλληλα έχετε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και ασχολείστε έντονα με τα κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Ποια η θέση της γυναίκας σήμερα στην κοινωνία και πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζει ένα σύγχρονο κράτος τα προβλήματα των πιο αδύναμων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων;

Πιστεύω πολύ σε μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών και ελεύθερης σκέψης. Πιστεύω πολύ στο δυναμισμό και στην έκτη αίσθηση των γυναικών που κάνουν θαύματα σε όλους τους τομείς. Νομίζω πως η θέση της γυναίκας είναι στην κορυφή και αυτό αποτελεί μια κατάκτηση για τη σύγχρονη Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα μιας δημοκρατίας, αυτή κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας. Θεωρώ πως το κράτος πρόνοιας έχει ακόμη βήματα να διανύσει μέχρι να φτάσουμε σε επίπεδα κρατικής φροντίδας όμοια με αυτά άλλων χωρών. Εγώ αυτή την Ελλάδα θέλω να δω. Για αυτή την Ελλάδα αγωνίζομαι. Δε μπορώ να δεχθώ μια Ελλάδα στην οποία καρκινοπαθείς θα αγωνίζονται για δωρεάν φάρμακα, παιδιά θα μένουν εκτός παιδικών σταθμών, αδύναμοι συμπολίτες μου θα μένουν απροστάτευτοι.

[sidequote]Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς ίχνος δεύτερης σκέψης ξεπούλησε προθύμως το όνομα Μακεδονία, ταυτότητα και γλώσσα με ενδοτικότητα και αδέξιους χειρισμούς[/sidequote]

– Εκπροσωπείτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον νομό Θεσσαλονίκης και είστε εκ νέου υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ποια είναι τα ειδικότερα προβλήματα της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας;

Η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω και σε ανάπτυξη και σε υποδομές. Η ανεργία των νέων είναι στην κορυφή των προβλημάτων. Η ερημοποίηση της βιομηχανικής ζώνης και η «επιχειρηματική μετανάστευση» στη γειτονική Βουλγαρία υπονομεύει κάθε σκέψη για την τοπική οικονομική ανάκαμψη. Δεν υπάρχουν καινούργια νοσοκομεία και επαρκείς δομές δημόσιας υγείας. Η κίνηση στην πόλη είναι εφιαλτική με τον ΟΑΣΘ σε κατάσταση διάλυσης και το Μετρό από αναβολή σε αναβολή. Η μικροεγκληματικότητα συχνάζει πλέον σε κάθε γειτονιά. Οι επιχειρήσεις καλούνται να αναπτυχθούν σε μια πόλη που φτωχοποιείται διαρκώς επί 4 χρόνια με ανύπαρκτες πολιτικές στήριξης. Αυτά πρέπει να αλλάξουμε.

– Πώς αξιολογείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι σημαίνει για την Ελλάδα; Ποια η άποψή σας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Πρόκειται για μια ολέθρια συμφωνία από κάθε άποψη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χωρίς ίχνος δεύτερης σκέψης ξεπούλησε προθύμως όνομα, ταυτότητα και γλώσσα με ενδοτικότητα και αδέξιους χειρισμούς. Οι ΑΝΕΛ στήριξαν κάθε βήμα αυτής της απόφασης και ως κόμμα, αλλά και δανείζοντας βουλευτές για τον σχηματισμό της πλειοψηφίας της ντροπής. Μπορεί να εξαφανίστηκαν από το πολιτικό σκηνικό, αλλά αφού έκαναν τη ζημιά. Και μάλιστα στη συνέχεια προσπάθησαν να μας παραπλανήσουν με τη φαρσοκωμωδία του δήθεν διαζυγίου τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα απόνερα της συμφωνίας ήδη άρχισαν να φτάνουν. Αμφισβήτηση εμπορικών σημάτων με το όνομα Μακεδονία, αλλαγή βιβλίων ιστορίας, αλυτρωτικές φωνές εντός Ελλάδος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έκανε απλά μια ολέθρια συμφωνία. Διασφάλισε και το να μην μπορεί να αναστραφεί. Πέφτει πάνω μας το βάρος να διασώσουμε ότι μπορούμε.

– Η οικονομική κρίση άφησε ένα βαρύ στίγμα στην ελληνική κοινωνία. Ποια θα ήταν η αποτίμησή σας για την περίοδο της κρίσης και τις πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις; Πώς κρίνετε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιες είναι οι διαφωνίες σας και ποιες οι ευθύνες που θεωρείτε ότι έχει;

Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την χειρότερη πολιτική περίοδο στην μεταπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέωρη ανάμεσα στα αριστερά της αδιέξοδα, τις καταστροφικές οικονομικές συνταγές πρωτοεμφανιζόμενων μάγων και της ρητορικής των αμφιθεάτρων, χρέωσε με εγκληματικούς χειρισμούς την Ελλάδα με 90 δισ. και υποθήκευσε το μέλλον της για μισό αιώνα. Ζήσαμε ώρες αγωνίας με το Grexit, αναγκαστήκαμε σε μέτρα 10 δισ, αυξήθηκαν οι φόροι 29 φορές και μειώθηκαν οι συντάξεις 11 φορές. Η τρόικα έγινε «θεσμοί», οι συναντήσεις μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, το βαρύτερο μνημόνιο έχει την υπογραφή του Πρωθυπουργού, που θα το έσκιζε. Η χώρα δήθεν βγήκε από τα μνημόνια, αλλά παίρνει άδεια πριν από κάθε απόφαση. Ξένοι συνεχίζουν να γράφουν τους δικούς μας νόμους. Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από τον λαό μια μεγάλη συγνώμη, για τα μεγάλα ψέματα, φόρεσε πάλι τη στολή της αντίστασης και καταγγέλλει όσα υπέγραψε. Έλεος!

– Πώς βλέπετε το μέλλον της Ελλάδας;

Όσες δυνάμεις και αν αφαίρεσε από την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του, με το δικό μας σχέδιο μπορούν να ανακτηθούν. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στις δυνάμεις της. Στους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους, στη μεγάλη κρυφή δύναμη του δημοσίου. Αρκεί μια στιγμή να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της αριστερής διακυβέρνησης για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί. Είμαι πολύ αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε. Γιατί αυτή τη φορά η συμφωνία θα βασίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. Στην αληθινή και όχι στην ψεύτικη ελπίδα.