Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και «η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά με μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστηρίζει ο Μάνος Κόνσολας, υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου, τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ. Κόνσολας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταφέρει να υλοποιήσει όσα δεν υλοποίησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί στη Νέα Δημοκρατία «δεν έχουμε ιδεοληψίες, γιατί εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Έλληνες, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας».

Όσο για την τουρκική προκλητικότητα και πόσο επηρεάζει τη ζωή στα Δωδεκάνησα, τονίζει όταν αν και οι πολίτες των Δωδεκανήσων έχουν μάθει να ζούμε με την τουρκική προκλητικότητα, διατηρούν υψηλά το εθνικό τους φρόνημα.

Ο κ. Μάνος Κόνσολας μιλάει στο newsbeast.gr και δίνει δύο απαντήσεις στην τουρκική επιθετικότητα…

– Kύριε Κόνσολα, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεκλεγήκατε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Δωδεκανήσου. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω το εξής: Θεωρείτε ότι τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο μπορούν να αλλάξουν ή όλα εξαρτώνται από την κεντρική διοίκηση, άρα η δυνατότητα παρέμβασης των τοπικών εκπροσώπων είναι μηδαμινή;

Έχω συνηθίσει να καταθέτω προτάσεις εφαρμοσμένης πολιτικής, ακόμα και όταν ήμουν Βουλευτής της αντιπολίτευσης. Όταν καταθέτεις μελετημένες και ρεαλιστικές προτάσεις, τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Κυρίως μπορείς να δεις αυτές τις προτάσεις να υλοποιούνται.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε την πολιτική ευθύνη του Τομέα Τουρισμού. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά στον τομέα, διαμορφώσαμε προγραμματικές προτάσεις για την επόμενη μέρα μαζί με τους φορείς του τουρισμού, που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και θα γίνουν πράξη. Ανάλογες προτάσεις έχω καταθέσει και για τη νησιωτικότητα.

– Ποια είναι τα σχέδια σας για τα Δωδεκάνησα, ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι, αν οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων σας επιλέξουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να τους εκπροσωπείτε στο Κοινοβούλιο;

Στα επτά (7) χρόνια που εκπροσωπώ τον τόπο μου στο Κοινοβούλιο, οι πολίτες της Δωδεκανήσου ξέρουν ότι είμαι η δική τους καθαρή και δυνατή φωνή στη Βουλή. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, από οποιαδήποτε θέση, θα συνεχίσω να δίνω μάχες για να λυθεί το μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για να αποκτήσει η χώρα μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική νησιωτική πολιτική.

Κυρίως, για να αντιληφθούν όλοι, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι τα προβλήματα των νησιών απαιτούν ειδική αντιμετώπιση, δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές στην ηπειρωτική χώρα, αφού στο Αιγαίο, η γεωγραφική ασυνέχεια δυσκολεύει τις μετακινήσεις, σημαίνει επιπρόσθετο κόστος. Και αυτή είναι μία μόνο από τις ιδιαιτερότητες.

[sidequote]Γιατί δεν έχουμε ιδεοληψίες, γιατί εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Έλληνες, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας. Γιατί εμείς δεν λέμε ψέματα στους πολίτες, έχουμε ένα πρόγραμμα που περιέχει αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτά που μπορούμε να κάνουμε.[/sidequote]

– Σε ποια προβλήματα του νομού σας πιστεύετε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου;

Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφωθούν οι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης στα μικρά νησιά κυρίως. Χρειαζόμαστε ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις στα νησιά μας, με ένα νέο αναπτυξιακό νόμο που θα αυξάνει τα ποσοστά ενίσχυσης και τους διαθέσιμους πόρους για τις νησιωτικές περιοχές, αλλά και με τον καθορισμό ειδικών επενδυτικών και φορολογικών ζωνών, με φορολογικά κίνητρα και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις επενδύσεις στα νησιά, σε συνάρτηση με τις νέες θέσεις απασχόλησης και το ύψος της επένδυσης και σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση.

Χρειάζεται, επίσης, και μια αλλαγή του θεσμικού, βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να υπάρχουν κενές θέσεις. Έχω καταθέσει, μάλιστα, συγκεκριμένη πρόταση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

– Ο τουρισμός το βαρύ χαρτί της οικονομίας μας. Είστε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, ποιο είναι το σχέδιο σας για την επόμενη μέρα;

Η Νέα Δημοκρατία είναι δεσμευμένη σε μια πολιτική μείωσης των φόρων στον τουρισμό. Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στο τουριστικό μας προϊόν τα τρία τελευταία χρόνια, είναι μονόδρομος για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητά του, αλλά και για να υπάρξει ανάπτυξη. Έχουμε αναφέρει ποιους φόρους θα μειώσουμε ή θα καταργήσουμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την επόμενη μέρα, έχει μία και μοναδική προτεραιότητα: να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση και την ενεργοποίηση  του νέου χωροταξικού σχεδιασμού για τον τουρισμό για να έρθουν επενδύσεις, για να προσελκύσουμε τουρίστες υψηλού εισοδήματος, για να γίνει μια ουσιαστική ποιοτική στροφή στον τουρισμό μας.

– Πώς επηρεάζει τη ζωή στα Δωδεκάνησα η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα;

Στα Δωδεκάνησα έχουμε εμπεδώσει την έννοια, αλλά, κυρίως, την αξία της εθνικής ενότητας. Έχουμε μάθει να ζούμε με την τουρκική προκλητικότητα, αλλά, παράλληλα, να διατηρούμε υψηλά το εθνικό μας φρόνημα. Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα υπάρχουν δύο απαντήσεις:

1ον: Η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που θα καταστήσει πολύ βαρύ το τίμημα για όποιον παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία.

2ον: Η επίκληση και η εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και η αξιοποίηση των συμμαχιών μας σε διεθνές επίπεδο.

– Γιατί πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταφέρει να υλοποιήσει όσα δεν υλοποίησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;

Γιατί δεν έχουμε ιδεοληψίες, γιατί εμείς ερχόμαστε για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους Έλληνες, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας. Γιατί εμείς δεν λέμε ψέματα στους πολίτες, έχουμε ένα πρόγραμμα που περιέχει αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

– Η Ν.Δ. φαίνεται δημοσκοπικά τουλάχιστον να μην είναι πρώτο κόμμα. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί  να ανατραπεί;

Στις 7 Ιουλίου το διακύβευμα δεν είναι ποιο κόμμα θα είναι ο νικητής των εκλογών, αυτό το έχουν ήδη κρίνει οι πολίτες. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για την Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα, για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και να μην υπάρχει ακυβερνησία. Υπάρχει μόνο μία επιλογή: η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά με μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.