Αυγενάκης: Η ΝΔ θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί και να ανασάνει

«Απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:12
25/06/2019
Αυγενάκης: Η ΝΔ θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί και να ανασάνει
7
loading

«Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί, να ανασάνει», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες του χώρου εστίασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρου του Ηρακλείου, ο οποίος είπε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί «με άμεση μείωση της φορολογίας, στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, και με απλούστευση της γραφειοκρατίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου συζήτησε με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, σημείωσε πως διαχρονικά το κόμμα του βρίσκεται στο πλευρό τους, με πολιτικές που στοχεύουν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την επιχειρηματικότητα, και θύμισε πως, πριν ένα μήνα, ήταν η Νέα Δημοκρατία που είχε καταθέσει τροπολογία για επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά, σε όλα τα προϊόντα εστίασης, κατά τρόπο ανάλογο όπως είχε κάνει και το 2014.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «για να καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, για να επιτευχθεί η ισχυρή ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων. Από την πλευρά μας, εμείς είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλό και παραγωγικό επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία. Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν με συνέπεια όλες τους τις υποχρεώσεις, να αμείβουν καλά τους εργαζομένους και να τους κάνουν συμμέτοχους στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Επιπλέον, παρέθεσε συγκεκριμένες θέσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που σκοπό έχουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να θέσουν βάσεις ανάπτυξης και ευημερίας. «Μειώνουμε τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που είναι σήμερα. Εισάγουμε σταδιακά μια νέα προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό», είπε.

Και καταληκτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Καθιερώνουμε λευκό μητρώο επιχειρήσεων και επιβραβεύουμε με χαμηλότερες εισφορές τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία. Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Μαρινα 3

  θα μας τρελάνετε; πότε έκλεισαν τα μαγαζιά και πηδούσε ο κόσμος από ταράτσες και έδενε θηλειές;;

 2. avatar ΝΑΙ ΝΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΑ

  ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΤΟΝ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΟΣΙΜΟΙ !!!

 3. avatar Kabamaru Igano

  Είναι πολύ απλό το κοινωνικό σας συμβόλαιο... Οι επιχειρηματίες θα κάνουν μπίζνες με δημόσιο χρήμα, θα πατάνε στο σβέρκο τους εργαζόμενους και το κράτος θα κοιτάει... Γιατί; πως αλλιώς έγινε τόσα χρόνια;;;;;;;

 4. avatar Η ΝΔ θα δώσει ακόμη και αυτοκίνητρα στον ιδιωτικό τομέα . .

  . . αν μας δώσουν το ΟΚ απ\' έξω !
  (νομίμως δηλαδή όπως και ο σύριζα)

 5. avatar ρτ΄λκγτο΄’΄τγλ΄’΄’΄γ’΄τρ’΄’΄’

  Ουτε να το σκέφτεσαι υποστηρικτή της φοροδιαφυγής

 6. avatar Εβρίτης

  Όλα τα κίνητρα για την ανάπτυξη έχουν ένα κόστος για το Δημόσιο μικρό ή μεγάλο. Το μοναδικό κίνητρο που όχι μόνο δεν έχει κόστος αλλά απεναντίας μπορεί να έχει και μείωση εξόδων για το κράτος είναι η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

 7. avatar ΜΗΤΣΣΣΣ

  και θα σκισει τους εργαζομενους. δεν πατε καλα. θα συμφωνουν εργοδοτες και εργαζομανοι? που ζειτε ρε [...] μου. [..] τα βολεματα και την διαφθορα σας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει