Μετά τα όσα ακούστηκαν περί παραίτησης του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, ο ίδιος διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, χαρακτηρίζοντας αναληθή τα δημοσιεύματα που βγήκαν στην επιφάνεια, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο Reuters.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εμφανιζόταν σοβαρά δυσαρεστημένος από την απόδοση του υπουργού Οικονομικών στη συνεδρίαση του Eurogroup. Κυβερνητική πηγή απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία ότι ο υπουργός τελεί υπό παραίτηση, πριν αναχωρήσει το απόγευμα για την Μόσχα.

Από το προεδρικό περιβάλλον αλλά και από κύκλους του ΔΗΣΥ αναφέρεται ότι ο κύριος Σαρρής αποδείχθηκε ότι στην σύνοδο του Eurogroup ήταν “εξαιρετικά μαλακός”, ενώ έδειξε αδυναμία να προτείνει λύσεις εξόδου από την κρίση.

Η παραίτηση ή παύση του κύριου Σαρρή αναμένεται, αναμενόταν σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστροφή του από την Μόσχα ή λίγο μετά. Έγκυρη πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “όταν κάποιος δεν παραιτείται και πρέπει να φύγει, τότε απολύεται”.