«Περνάμε πια στην περίοδο της συγκομιδής» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Σημείωσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης περνάμε πια στην περίοδο της συγκομιδής. Έγινε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το περασμένο διάστημα και τώρα πια είμαστε στη φάση που θα μπορούμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Παραδείγματος χάριν είμαστε στην τελική ευθεία για το θέμα των αυτοκινητοδρόμων. Είμαστε στη Βουλή με τον επενδυτικό νόμο, ο οποίος κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στους επενδυτές. Προχωρούμε με το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων. Προχωρούμε στην αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Είναι σε εξέλιξη η συνεργασία μας με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα βελτίωσης του ανταγωνισμού και της ανταγωνιστικότητας.

Όλα αυτά θα έχουν αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία. Και μαζί με την προσπάθεια που κάνουμε στο επίπεδο της ρευστότητας, νομίζω ότι θα έχουμε μια βήμα προς βήμα βελτίωση της κατάστασης. Δεν μιλάμε για μαγικές συνταγές, γνωρίζουμε πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα ο Έλληνας πολίτης, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με σοβαρότητα και με αξιοπιστία. Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».