Την πρόθεση της κυβέρνηση να «κλείσει» το ταχύτερο δυνατόν η ρύθμιση των οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μετά την συνάντησή του για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, κ. Πάνο Τσακλόγλου.

Νέα σύσκεψη έχει προγραμματισθεί με την τρόικα στο υπουργείο Εργασίας.

Οι συσκέψεις αναμένεται να συνεχισθούν και το Σαββατοκύριακο.

Αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι στόχος είναι να περάσει η ρύθμιση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επίσης σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ταμεία από ασφαλιστικές εισφορέ,ς διευκρινίζονταν ότι στόχος είναι έως την 1/7/2013 να μεταφερθούν όλα τα χρέη ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ και από το 2017 να βεβαιωθούν όλα στην εφορία, προκειμένου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Βρούτση, με νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος 700 εκατ. ευρώ από την εξοικονόμηση των δαπανών (πρόγραμμα «Αριάδνη») και από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.