Την κλήση -μέσω δικαστικής συνδρομής- του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκου και τη βίαιη προσαγωγή των πρώην στελεχών της εταιρίας Πρόδρομου Μαυρίδη και  Διονύση Δενδρινού αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή. Οι εργασίες της συνεχίστηκαν με τη κατάθεση του πρώην Υπουργού  Βύρωνα Πολύδωρα.

Κατά πληροφορίες ανέφερε ότι η πέμπτη  τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε για το σύστημα ασφαλείας C4I  διασφάλισε πλήρως τα συμφέροντα του Δημοσίου. Στο μεταξύ έξι  νέοι φάκελοι με λογαριασμούς  του επιχειρηματία Μάριου Κάτσικα  έφθασαν στην Επιτροπή. Ο πρόεδρός της Σήφης Βαλυράκης απαντώντας  σε επιθέσεις βουλευτών της ΝΔ για τα επίμαχα έγγραφα που προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση  τόνισε ότι ήταν τμήμα  της δικογραφίας και εστάλησαν στη μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών από τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό.

Η δικογραφία έχει καταληστευθεί τόνισε ο κ.  Βαλλυράκης και κατηγόρησε τον ανακριτή ότι λειτούργησε παράνομα. Προϋποθέσεις για την παραμονή του κόμματός του στην Εξεταστική Επιτροπή έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αντέννα.  Ζήτησε ο κ. Καπελέρης και το ΣΔΟΕ να καταθέσουν τα χαρτιά που έχουν στην Βουλή, να κατασχεθεί ο σκληρός δίσκος του κ. Χριστοφοράκου και να γίνει έλεγχος».