Εκλογές 2019: Βρούτσης και Στουρνάρας αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., λέει η Ρ. Σβίγκου

Παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη, με άδεια ταμεία και κοινωνικό κράτος ισοπεδωμένο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:47
29/05/2019
Εκλογές 2019: Βρούτσης και Στουρνάρας αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., λέει η Ρ. Σβίγκου
33
loading

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στον Γιάννη Στουρνάρα -για τον οποίο είπε ότι για μία ακόμη φορά υπερβαίνει τον ρόλο του- και στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις ευρωεκλογές η κυρία Σβίγκου ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν αυτή η σπουδή του κυρίου Στουρνάρα λίγο μετά τις κάλπες να βγει να υποστηρίξει μια θέση της Ν.Δ. Θα σας έλεγα ότι έρχεται σαν "λαγός", έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα χτίσει ασφαλιστικό Πινοσέτ, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα μιλήσει για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας.

Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., τόσο για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος όσο και για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Πρόκειται για δύο εφιαλτικές προοπτικές για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών... Ο κ. Στουρνάρας, λοιπόν, προσπαθεί να φέρει στη δημόσια συζήτηση, χωρίς ο ίδιος επίσημα να εκπροσωπεί τη Ν.Δ., δύο από τις πλέον νεοφιλελεύθερες και τις πλέον αρνητικές πτυχές του προγράμματος της Ν.Δ. ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., που ελπίζουμε όλοι ότι δεν θα έρθει. Αγωνιζόμαστε όλοι για να μην έρθει».

«Οι δηλώσεις  αυτές βρίσκουν απέναντι όλον τον επιχειρηματικό κόσμο που δέχθηκε με ανακούφιση τις 120 δόσεις»

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Πρόκειται για δηλώσεις που βρίσκουν απέναντι όλον τον επιχειρηματικό κόσμο που δέχθηκε με ανακούφιση, θα έλεγα, τις 120 δόσεις. Είναι κάτι το οποίο το πάλεψε η κυβέρνηση, και με μεθοδικότητα το δρομολόγησε, και είναι μια ρύθμιση η οποία δεν θα γινόταν δυνατή, εάν δεν είχε υπάρξει η βελτίωση της οικονομίας το τελευταίο διάστημα. Ήταν ένα αναγκαίο μέτρο. Ήταν ένα μέτρο το οποίο δίνει ώθηση στην οικονομία, δεν αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομία όπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Βρούτσης. Εξάλλου αυτά ήταν και τα επιχειρήματα και της Ν.Δ. όταν στήριξε αυτό το μέτρο. Το ότι έρχεται λοιπόν λίγο καιρό μετά την ψήφιση του μέτρου η Ν.Δ. και ενάντια σε αυτό, δείχνει ποια θα είναι η στρατηγική της και ποια είναι η θέση της συνολικά για τα χρέη των πολιτών. Για χρέη, να πούμε, τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Δεν δημιουργήθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν μια μέρα να σταματήσουν να πληρώνουν, αλλά επειδή υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα που ώθησαν επαγγελματίες να έχουν προβλήματα με τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα στελέχη του μετριοπάθεια, να μην τρομάξουν οι πολίτες, να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., βλέπουμε ότι ο κ. Βρούτσης όπως και ο κ. Στουρνάρας -βέβαια ο κ. Στουρνάρας δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ.- δεν μπορεί να κρύψει τις θέσεις της Ν.Δ. Εν συνεχεία και επικαλούμενη και τις δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά ανέφερε ότι «η πολιτική της Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου. Έχει να κάνει με τη στήριξη μιας μικρής κάστας, μιας μικρής ελίτ, μιας μικρής ολιγαρχίας της οποίας τα προνόμια και τα δικαιώματα θέλει να τα ενισχύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη με άδεια ταμεία

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «αυτή είναι μια συζήτηση που οφείλουμε να την κάνουμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Πρώτα, βέβαια, στα όργανα του κόμματος, αλλά, είναι μια συζήτηση την οποία πρέπει να κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, στραμμένο στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο... Αυτό που θα μπορούσα να σας πω ως ένα γενικό σχόλιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, πέτυχαν νίκες, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο και στο επίπεδο των κοινωνικών ελαφρύνσεων και της στήριξης του κοινωνικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι παραλάβαμε μια χώρα διαλυμένη με άδεια ταμεία και ένα κοινωνικό κράτος το οποίο ήταν επίσης ισοπεδωμένο από τις μνημονιακές πολιτικές. Καταφέραμε να στηρίξουμε αυτούς τους τομείς, καταφέραμε να στηρίξουμε τα πιο αδύναμα στρώματα, αλλά και να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στα μεσαία στρώματα. Παρόλα αυτά, όμως, ακριβώς επειδή υλοποιήσαμε και πολιτικές μνημονιακές οι οποίες δεν ήταν δικές μας και οι οποίες είχαν και αυτές βάρη στους πολίτες, ακόμα και η έξοδος από τα μνημόνια και τα θετικά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν μετά τον Αύγουστο, οι θετικές επιπτώσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτές σε μια μεγάλη μάζα του πληθυσμού. Σε πολίτες -συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- οι οποίοι έχουν ζήσει σωρευτικά θα λέγαμε τις επιπτώσεις των μνημονίων. Οπότε αυτό το μήνυμα το ακούμε» ανέφερε σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο 105,5».

Για την μάχη των εθνικών εκλογών ανέφερε: «Θα παρουσιάσουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, συνολικό ριζοσπαστικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία, θα παρουσιάσουμε το πλούσιο κυβερνητικό έργο, αλλά και θα έχουμε προτάσεις και θέσεις για το πώς πρέπει να χτιστεί η Ελλάδα για την επόμενη τετραετία. Η Ν.Δ. έχει ένα εντελώς αντίθετο σχέδιο το οποίο, όπως είπαμε και πριν, στηρίζει μία ελίτ ολιγαρχών που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της ευρείας πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θα δοθεί μια σκληρή μάχη ανάμεσα σε αυτά τα δύο αντίπαλα σχέδια».

Κλείνοντας σημείωσε ότι «όλες τις μάχες τις δίνουμε για να τις κερδίσουμε, και αυτό θα κάνουμε και τώρα», και εξήγησε ότι «μια δύναμη την οποία εμπιστεύτηκαν και συνεχίζει να την εμπιστεύεται το 24% των όσων ψήφισαν στις ευρωεκλογές, αλίμονο εάν "πάει να πετάξει λευκή πετσέτα" σε μια τόσο κρίσιμη μάχη για το μέλλον της χώρας. Όχι απλά θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη, αλλά θα την δώσουμε, θεωρώ, ακόμα πιο αποφασισμένοι από τις ευρωεκλογές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar οσκαρ Μπαρμπας

  Καλα τα λεει η κοπελα. Τα ταμεια ηταν άδεια και με μνημονια στο κεφαλι μας. Δεν ειναι αληθεια αυτο?
  Μας έβγαλαν απο τα μνημονια, τι αλλο μπορουσαν να κάνουν? Οι οικογενοκρατειες μας έκατεστρεψαν. Δεν μπορει να βαστάξει άλλο ο λαός.

 2. avatar L.v.

  TΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ ;

 3. avatar Ellraiser

  Το θεαματικο ηταν ότι οι θεσμοι ελεγαν πχ. περικοπες στις συνταξεις 3% και αυτοι απαντουσαν μπορω και 5%.!!!!
  Τοσο παθος λεμε…...

 4. avatar Γεροτσολιας

  Παλι βγηκες απ'την τρυπα σου νυφιτσα, γρηγορα μεσα.

 5. avatar Στέλιος 20181818

  Παιδιά, μην εκνευρίζεστε...
  Απλά πηγαίνετε ΟΛΟΙ την Κυριακή στην κάλπη και μαυρίστε τους, γιατί φαίνεται ότι δεν το πήραν τελικά το μήνυμα.

 6. avatar με στεναχωρεί

  που δεν θα βλέπω αυτά τα πλάνα μάτια

 7. avatar criskalts

  Έτσι, να σβίγγουν οι πώλοι....

 8. avatar Βελουχιώτη αρης

  Ψεύτες. Παραλάβατε μια χώρα που έβγαινε από το μνημόνιο με προοπτική να επανέλθουν δώρα επιδόματα άδειας και ταμείο ανεργίας σε κατάσταση πριν τα μνημόνια κι εσείς με την αλαζονεία σας την ηλιθιότητα και την απειρία σας τα κάνατε μπάχαλο και μας φορτώστε ένα ακόμη μνημόνιο 100 δις.

 9. avatar Λαζαρος 1966

  Τωρα που θα μεινουν καμια εβδομηντα και βαλε ,εκτος βουλης να δω τι χαρακτηρα και τι αντερα εχετε.

 10. avatar Ολοι

  Όλοι σας ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ κάνετε καριερες με τα χρήματα του λαού.Μας ταραξατε στους φόρους.Φορους πολυτελείας στα αυτοκίνητα,στις βάρκες, ΕΝΦΙΑ,φόρους πάνω από τις δυνατότητες του λαού.Βεβαια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ έχουν διπλή ευθύνη γιατί οι αετονυχηδες ρήμαξαν το δημ χρήμα και το χρέος το επέρριψαν στο λαό.

 11. avatar Φευγάτος

  Το ποιο τγαγικο είναι να βλέπω ακόμα την η@@@@@ φάτσα σου!!!!!

 12. avatar Μαριος9

  Δεν "παραλάβατε", απλά ρίξατε μια νόμιμη κυβέρνηση στη μέση της θητείας της λυσσασμενοι για εξουσία. Παίξατε τη χώρα στα ζάρια και χάσατε. Κλείσατε τις τράπεζες και βούλιαξατε την Ελλάδα σε 4 επιπλέον αχρείαστα μνημονιακα χρονια.

  1. avatar Δεν εριξαν τιποτα και κανενα

   Μια αχρηστη κυβερνηση ηταν που μονο εκοβε συνταξεις εκοβε μισθους εβαζε φορους ενφια ανεβασε την ανεργια στο 30% εκλεισε νοσοκομεια επιχείρησεις μαγαζια απελυσε κοσμο φτωχοποιησε την μεσαια ταξη και παρ ολα αυτα
   δεν μπορουσε να κλείσει μια αξιολογηση ο αχρηστος
   Ασε τις μιζες και τις κλεψιες !
   Γιατι δεν εκανε τις εκλογες τον Μαρτιο του 2015 και βιαστηκε?

 13. avatar γιάννης λύρας

  Ζήτω ο Σύριζα με τα Συριζάκια του. Μόνο η ελιά στη μάπα θα σου μείνει κοπελούδα μου.
  Δεν μου λες κοπελούδα μου η πολιτική σας είναι του τελευταίου μηνός;;;
  Δηλαδή εσείς χρειαστήκατε περίπου 50 μήνες για να μας καταστρέψετε και σε 1 μήνα θα μας σώσετε.
  Όντως έχετε δε κουραστεί στην εξουσία από όσα πράξατε επί του έθνους.
  Φαίνεται στη μάπα σου κι όλο το βάρος πήρε η σταφιδιασμένη σου ελιά, γλυκιά μου κοπελιά...

 14. avatar τριαλαρο

  τάδε έφη η αφισσοκολλήτρια.

  Αλήθεια την σχολή την έβγαλε μόνη της διαβάζοντας ή απο τα προαύλια και κοιμώμενη σπιτάκι της?

  1. avatar Πληρωμενο πτυχιο

   απο το Κολαμπια παντως δεν πηρε!

 15. avatar Ευπατρίδης

  Το καλύτερο γλυκό ,οι σβίγγοι...

 16. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ευτυχως που χει κατι σαν και σενα ο τσιπρας και κανει περιπατο η ΝΔ.

  1. avatar Αν κανει περιπατο η ΝΔ

   θα.κανουν περιπατο σε τοπο.χλοερο
   και οι φτωχοι Ελληνες γιατι θα τους πεθανουν απο την πεινα

 17. avatar Περιστέρα

  Ο Πετρόπουλος λέει τα ίδια που λέει και ο Στουρνάρας οπότε προς τι τα μίση;
  4,5 χρόνια δεν είχατε την ικανότητα να οργανώστε τίποτα σωστά.
  Αν δεν υπήρχε η τρόικα να σας επιτηρεί θα τα είχατε διαλύσει όλα.
  Το ότι η χώρα είχε προβλήματα όταν την αναλάβατε δεν είναι δικαιολογία, γνωρίζατε την κατάσταση.
  Αφού δεν μπορούσατε γιατί τότε παριστάνατε τους σωτήρες;

 18. avatar DNE1974

  Θα το γράψω και σε σένα αν και δε νομίζω να χαμπαριάσεις
  Το παρακάτω για να δεις πόσο διαστρεβλώνετε τα γεγονότα και πόσο ψεύτες είστε.
  Η δήλωση έγινε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ !!!!!!!!
  "O βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου: Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα. "

  https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/politiki/vroytsis-i-rythmisi-ton-120-doseon-ochi-mono-den-kindyneyei-alla-tha-enischythei-apo-ti-nd-audio/

 19. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  ΑΝ ΓΝΩΡΙΙΖΩ ΣΩΣΤΑ ,ΕΣΥ ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
  η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ......ΣΥΝΕΠΩΣ, Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ...
  ΑΠΛΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ
  ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.............................

 20. avatar Συνέχισε

  Με τα φασιστικά σου και τις κατηγορίες για όλους τους άλλους χωρίς να κανεις αυτοκριτική και δε θα βρεις ούτε τη ψήφο σου. Άδεια ταμεία βρήκαν όλοι. Πως τώρα βρήκατε λεφτά να δίνετε Σ εαυτούς και αλλήλους είναι άλλου Παππα ευαγγέλιο. Καλά το πάτε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει