Αισιόδοξη ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου για τον δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε η υποψήφια δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εμφανίστηκε σίγουρη για την είσοδό της στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ενώ για τους ανθυποψηφίους της, Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό, είπε πως και οι δύο «εκφράζουν ένα πολύ κακό παρελθόν» για την πόλη.

«Δεν θεωρώ ρεαλιστικά πιθανό να βρίσκονται Ταχιάος και Ορφανός στον β’ γύρο των εκλογών. Σε ένα υποθετικό ερώτημα, θα είμαστε απέναντι και στις δύο υποψηφιότητες. Εκφράζουν ένα πολύ κακό παρελθόν», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που αφορούν τη Θεσαλονίκη.

«Εμείς πραγματικά δίνουμε μια μάχη. Επειδή δεν απευθυνόμαστε σε συμφέροντα της πόλης, δεν μπορώ να αξιολογήσω, δεν μπορώ να κρίνω και δεν με ενδιαφέρει να δω ποιος από τους δύο θα είναι στον β’ γύρο μαζί με εμάς. Για μένα Ταχιάος και Ορφανός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», πρόσθεσε.

Επίσης, ασκώντας κριτική στους ανθυποψηφίους της, τόνισε: «Ο κ. Ορφανός τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει απίστευτη στροφή της ρητορικής του στην ακροδεξιά, προκειμένου να αλιεύσει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, η οποία δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Επίσης, ήταν μέρος αυτού του πολιτικού χώρου που για δεκαετίες καταδίκασε τη Θεσσαλονίκη στην παρακμή. Ποια ήταν η προσφορά του; Από την άλλη, ο κ. Ταχιάος ήταν το δεξί χέρι του κ. Παπαγεωργόπουλου. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που δουλεύει μαζί με τον Παπαγεωργόπουλο και τον Σαξώνη, στην ίδια διοίκηση, δεν ήξερε τι γίνεται..».

Για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές και πού μπορεί να κινηθούν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι, απάντησε: «Δεν γνωρίζω πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Δεν συναναστρέφομαι μαζί τους για να ξέρω πώς θα ανταποκριθούν. Θεωρώ πως θα διοχετευτούν στον κ. Ψωμιάδη, στον κ. Ορφανό, που έχει αλλάξει τη ρητορική του, πιθανώς και στον κ. Ταχιάο».

Τέλος, σχετικά με τις προσχωρήσεις στελεχών της διοίκησης Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο της , τόνισε πως «σηματοδοτούν για μένα το υγιές κομμάτι της πρωτοβουλίας. Σηματοδοτούν ότι καταφέραμε να χτίσουμε την προοδευτική συμμαχία».