Σε καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας, σημειώνοντας ότι για να μπορέσει μια δημοτική αρχή να δώσει ανάσα σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να μπορεί, «να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά συμφέροντα,αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του , στην πλατεία Πλυτά στη Γουβά, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη «Λαική Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός.

Όπως τόνισε, «αυτή η σύγκρουση γίνεται πράξη στους δήμους που είναι εκλεγμένοι κομμουνιστές δήμαρχοι».

Ο κ. Σοφιανός, είπε ότι « τα αποτελέσματα των κενών που βλέπουμε στην πόλη έχουν όνομα, έχουν αιτία, γιατί μπορούμε πραγματικά, απλά, να περιγράφουμε: την προβληματική καθαριότητα, τον προβληματικό ηλεκτροφωτισμό, την εγκατάλειψη του πράσινου, τα τεχνικά έργα με τα οδοστρώματα και τα πεζοδρόμια στο χάλι που βρίσκονται, τη συρρίκνωση του δικτύου των παιδικών σταθμών. Από 98 που ήταν οι παιδικοί σταθμοί σήμερα ο δήμος έχει 72 και πάνω από 30 κινδυνεύουν να κλείσουν, γιατί δεν προλαβαίνουν να τους πιστοποιήσουν.

Την προβληματική κατάσταση των σχολείων, πάνω από τα μισά σχολικά συγκροτήματα του δήμου της Αθήνας είναι φτιαγμένα έως τη δεκαετία του ’60 και έχουν σοβαρά προβλήματα. Και αν δεν αναγνωρίσεις την αιτία δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Αλλιώς θα λέμε εκθέσεις ιδεών, ωραία και μεγάλα λόγια για την Αθήνα που αγαπάμε και την επόμενη των εκλογών θα ακολουθείται η ίδια διαχείριση: πλήρωνε λαέ της Αθήνας, πλήρωνε επαγγελματία και εισέπραττε εργολάβε, επιχειρηματία, ΜΚΟ».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, «αυτή την πολιτική από όπου κι αν την πιάσεις βρωμάει, αυτή η πολιτική έχει τη σφραγίδα της ΕΕ. Έχει τη σφραγίδα όλων των αποφάσεων που πήρε και αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η προηγούμενη».