Ένα κοριτσάκι που κάνει ποδήλατο και το οποίο προσπαθεί να βγει από μια γειτονιά στην οποία έχει εγκλωβιστεί, με τον δρόμο του να φράζεται συνεχώς από μαυροφορεμένους άνδρες, έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο το σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει με σχετική ενημέρωση, κατεβαίνει σε αυτήν τη διαδικασία «γνωρίζοντας από πριν πως δεν θα λάβει το χρόνο που της αναλογεί στα ΜΜΕ για να προβάλει τις ιδέες και το πρόγραμμά της. Για να φτάσει η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε κάθε νέο/α, εργαζόμενο/η ή άνεργο/η, μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοβουλιακά και με τα όποια μέσα διαθέτουν παράγουν αφίσες και διαδικτυακά spots, συνθέτοντας μια πρωτότυπη προεκλογική καμπάνια. Το σποτ με το ποδήλατο, που κυκλοφόρησε χτες, εντάσσεται στην προσπάθειά αυτή».

«Μια πιτσιρίκα κάνοντας ποδήλατο στη γειτονιά της συνειδητοποιεί πως μια σειρά από φύλακες της φράζουν ανεξήγητα τους δρόμους. Κάποια στιγμή παίρνει θάρρος, υψώνει ανάστημα και σημαδεύει με τη σφεντόνα της τους φύλακες. Εκείνοι νιώθοντας άτρωτοι δεν δίνουν σημασία, ωστόσο δεν έχουν λάβει υπόψιν τους την υποστήριξη που θα βρει η μικρή… Το σποτ εικονογραφεί το σύνθημα “Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ”», αναφέρει στη συνέχεια το κόμμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το σποτ γυρίστηκε στη Βιομηχανική Περιοχή του Περιστερίου, μια υποβαθμισμένη περιοχή δίπλα στον Κηφισό. Εκτός από τη μικρή Αναστασία, πρωταγωνιστούν επίσης η νεαρή Ματίνα και μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλες και όλοι τους συμμετέχοντας εθελοντικά. «Το κόστος παραγωγής δεν ξεπέρασε το ποσό των 8 ευρώ» και «τη δημιουργία του σποτ υπογράφει η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfillms», όπως σημειώνεται σχετικά.

«Τα μέλη της “Συμμορίας” δεν έχουν κρύψει ποτέ τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, έτσι το σποτ για τις Ευρωεκλογές αποτελεί την τέταρτη συνεργασία τους με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ», επισημαίνεται καταληκτικά.