Την επαναφορά από την κυβέρνηση στη Βουλή του «Νόμου περί Ναρκωτικών» καταγγέλλει το ΚΚΕ. «Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, εξαιτίας της αντίδρασης που συνάντησε το προηγούμενο σχέδιο νόμου από το λαό, τους μαζικούς φορείς και τη σθεναρή αντίσταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το νέο σχέδιο νόμου κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, του συμβιβασμού με το πρόβλημα των ναρκωτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «νέο υποβιβασμό των αδικημάτων της κατοχής, χρήσης, καλλιέργειας και μικροδιακίνησης (κέρασμα) ναρκωτικών», που οδηγεί «στη νομιμοποίηση, η έλλειψη κάθε σοβαρού μέτρου για ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, η εισβολή ιδιωτών στο χώρο και το μοίρασμα υποκατάστατων εφ’ όρου ζωής για συντήρηση της εξάρτησης, είναι οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου».

«Οι εξαγγελίες ότι ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την επιείκεια προς το χρήστη είναι προσχηματικές και θέλουν να κρύψουν την αλήθεια που είναι η έλλειψη αποφασιστικών μέτρων για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού κάτι τέτοιο θα προσέκρουε στην ίδια την πολιτική που δημιουργεί και οξύνει το πρόβλημα των ναρκωτικών», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Περισσός.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ οι προϋποθέσεις είναι καταπολέμησης του προβλήματος των ναρκωτικών είναι:

«Επαρκείς υποδομές, δημόσιες και δωρεάν, για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη. Εξειδικευμένοι δικαστές για τα ναρκωτικά και θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων, που να οδηγούν στη θεραπεία και σε στεγνά προγράμματα. Επιείκεια για το χρήστη είναι η οργανωμένη προσπάθεια να απαλλαγεί από την εξάρτηση».