Το «λάθος» που παραδέχτηκε το ΔΝΤ για την Ελλάδα «αντιστοιχεί σε ανθρώπινες ζωές, σε θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί, σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει. Έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία αυτό το λαθάκι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνος Σκουρλέτης.

«Και μπροστά σε αυτό το λάθος ο κ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση λένε, ότι θα επιμείνουμε με μεγαλύτερη προσήλωση, με μεγαλύτερη ένταση στην πολιτική αυτού του λάθους. Αυτό νομίζω ότι είναι άνευ προηγουμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha.

«Εμείς δεν είχαμε πει πρώτα απ’ όλα ότι αυτή η κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας παγκόσμιας και ευρύτερης οικονομικής κρίσης ενός παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου; Δεν γίνεται συζήτηση ακριβώς πάνω σε αυτή τη βάση; Ότι αν δεν δούμε το θέμα του κουρέματος του χρέους, της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του, δεν μπορεί αυτό να καταστεί βιώσιμο; Δεν είναι αυτό ένα αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους κυρίαρχους κύκλους σήμερα; Εμείς πάλι δεν λέμε, αλλά αυτό δεν το παραδέχονται, ότι αυτή η πολιτική της ακραίας λιτότητας είναι βαθύτατα υφεσιακή;», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. «Δεν έχει καλές σχέσεις με τη Δημοκρατία στην Ελλάδα» είπε ο κ. Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον υπουργό ότι «υιοθετεί ακροδεξιά ρητορεία και επικίνδυνες πρακτικές». Όπως πρόσθεσε, «ο κ. Δένδιας δεν έδειξε καμία ευαισθησία να πει κάτι για τους κουμπουροφόρους που πυροβολούσαν στην κηδεία του Ντερτιλή».