Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για τα προβλήματα των αγροτών κατέθεσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά με τα μηχανήματα της βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα», αναφέρει η Αλέκα Παπαρήγα.

«Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι η φωνή της απόγνωσης είναι πιο δυνατή, δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη. Δεν ζητούν, αν και θα ‘πρεπε, κάτι επιπλέον σε επιδοτήσεις ή ενισχύσεις», σχολιάζει η γγ του ΚΚΕ.

Για να συμπληρώσει: «Ήδη βιώνουν πρωτόγνωρη φτώχεια, ενώ χιλιάδες μικροαγροτών την τελευταία 10ετία ξεκληρίστηκαν, έφυγαν από το επάγγελμα. Στις διαμαρτυρίες για τη φτώχεια τους γνωρίζουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα αγροτοδικεία. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων προκειμένου να μείνουν μόνο οι μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα ρωτά τον πρωθυπουργό:

«Τι θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα άμεσα, δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα της αγροτιάς, όπως διατυπώνονται στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχει επιδοθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για μείωση του κόστους παραγωγής, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης, κατάργηση των χαρατσιών και φόρων, δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α.».