Τζανακόπουλος για τραγωδία στο Μάτι: Οι νεκροί δεν κρύβονται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε προαναγγελία μέτρων φοροελαφρύνσεων και κοινωνικής ενίσχυσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:35
03/05/2019
Τζανακόπουλος για τραγωδία στο Μάτι: Οι νεκροί δεν κρύβονται
77
loading

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποδίδοντάς του πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, ενώ παράλληλα προανήγγειλε περαιτέρω μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε μιλώντας  στη δημόσια τηλεόραση, ότι έχει δημιουργηθεί αρκετά μεγάλος δημοσιονομικός χώρος που θα αξιοποιηθεί για την στήριξη του κοινωνικού κράτους και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Σημείωσε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μέτρα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, έχει μειώσει κατά 30% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ, έχει μειώσει το τέλος επιτηδεύματος, έχει προχωρήσει σε προσλήψεις σε πεδία του κοινωνικού κράτους, όπως η Υγεία.

Τώρα, συνέχισε, καθώς δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος πάνω από το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος που είναι η υποχρέωση της χώρας για την εξυπηρέτηση του χρέους, η κυβέρνηση θα μελετήσει πώς θα τον αξιοποιήσει. Συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος περίπου 5,5 δισ. από το 2019 μέχρι το 2022. Στο προσεχές διάστημα θα προσδιοριστεί επακριβώς πώς επιμερίζεται κατά έτος και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για μέτρα κοινωνικής στήριξης και φορολογικές ελαφρύνσεις».

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, πρόσθεσε, έχει γνώμονα να δημιουργήσει όρους στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους δίχως να διαταράξει την δημοσιονομική κατάσταση. Επισήμανε απαντώντας σε σχετικές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης ότι «εμείς τακτοποιήσαμε τη δημοσιονομική κατάσταση, ωστόσο τώρα έχουμε βγει από τη μνημονιακή περίοδο και για αυτό η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επαναφέρει την 13η σύνταξη, επανέλαβε ότι το θέμα θα τεθεί στο προσεχές διάστημα καθώς υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μέτρα κοινωνικής ενίσχυσης. Παράλληλα διέψευσε σχετικά δημοσιεύματα διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των δαπανών στην Υγεία και την Παιδεία». Αντίθετα, είπε, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις δαπάνες για την έρευνα στην Παιδεία όπως και στην Υγεία.

Στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παροχολογίας ενόψει των εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι η κυβέρνηση μοίρασε κοινωνικό μέρισμα και το 2016 και το 2017 που είχε την δυνατότητα, και σε καμία περίπτωση τα μέτρα κοινωνικής ενίσχυσης δεν είναι για προεκλογικούς λόγους.

Επικοινωνιακός εντυπωσιασμός, η τροπολογία ΝΔ για το αφορολόγητο

Για την τροπολογία που θα καταθέσει η ΝΔ τη Δευτέρα για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την τάση να αντικαθιστά την πολιτική ουσία με τον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό. Εξήγησε πως συμβαίνει ό,τι και με το θέμα της ακύρωσης της μείωσης των συντάξεων που το έβαλε στην ατζέντα η κυβέρνηση. Και τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει τροπολογία για ακύρωση του μέτρου, ενώ υπήρχαν δηλώσεις στελεχών του και δικές του, ότι είχε συμπεριλάβει τη μείωση των συντάξεων στο πρόγραμμά του. Το ίδιο συμβαίνει και με το αφορολόγητο: ενώ έχει συμπεριλάβει τη μείωση του αφορολόγητου στο πρόγραμμά του, στην συνέχεια για λόγους εντυπωσιασμού καταθέτει την τροπολογία. Δεν θα επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης το τέμπο, η κυβέρνηση θα πάρει τις πρωτοβουλίες και ο κ. Μητσοτάκης θα τα ψηφίσει όλα στην ώρα τους, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το θέμα των πλεονασμάτων είναι ανοικτό

Ο κ. Τζανακόπουλος προσπαθώντας να αποδομήσει και την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων θύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συμμετείχε στην κυβέρνηση που είχε ψηφίσει προϋπολογισμούς με 4,5% πλεόνασμα μέχρι το 2031. Ως προς αυτήν την πτυχή του ζητήματος, «η θέση του είναι υποκριτική». Υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν σχετίζονταν με τα μνημόνια, αλλά με τη μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η κυβέρνηση πέτυχε κατόπιν διαπραγμάτευσης την αναθεώρηση των μέτρων για το χρέος και σημαντική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «είναι επικίνδυνη η λογική του κ. Μητσοτάκη αφού σκοπεύουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα διαμορφώσουν περιβάλλον εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Έχει ήδη πει ότι θα αντικαταστήσει το ένα προς ένα στις προσλήψεις στο Δημόσιο που εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση, με ένα προς πέντε και θα μας επαναφέρει στις πιο σκοτεινές ημέρες των δύο πρώτων μνημονίων. Επίσης έχει προαναγγείλει ότι σκοπεύει να παραδώσει μορφές της λειτουργίας του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και να καταργήσει το οκτάωρο. Σκοπεύει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης και κατάργησης μίας σειράς προνοιακών επιλογών της κυβέρνησης».

Γενικεύοντας συμπέρανε: «Ο Κυριάκος Μητστοτάκης έχει μία αντίληψη ακραία φιλελεύθερη. Λέει: Aφού υλοποιήσω ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπροστά στο όποιο οι θέσεις του ΔΝΤ θα μοιάζουν με νηπιαγωγείο, θα έχω την αξιοπιστία να επαναδιαπραγματευτώ με τους ευρωπαίους εταίρους τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2021 και οι ευρωπαίοι θα το αποδεχθούν. Τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να γίνει, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διάθεση να επαναδιαπραγματευτεί το πλεόνασμα, το χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης».

Για την πολιτική της κυβέρνησης αφού είπε ότι «πετύχαμε ιστορικού χαρακτήρα ρύθμιση του χρέους», υπογράμμισε: «Το θέμα των πλεονασμάτων είναι ανοικτό. Αν υπάρχει κάποιος που έχει την δυνατότητα να θέσει το ζήτημα και να πετύχει μία καλύτερη ρύθμιση είναι η σημερινή κυβέρνηση».

Για ντιμπέιτ

Για το ντιμπέιτ που ζητά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εκ των πραγμάτων οι ευρωεκλογές θέτουν στην ατζέντα το σύνολο των θεμάτων. Συγκρούονται κόμματα με συνολικές στρατηγικές. Θα ήταν καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμφανίζεται σαν πολιτικός με πρόταση για όλα, να έλθει σε μία ισότιμη συζήτηση, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο διαμεσολαβείται ο πολιτικός διάλογος από τα ΜΜΕ δεν είναι ισότιμος. Ανέφερε ακόμη ότι είναι υπέρ του να δοθεί η δυνατότητα να ανταλλαγούν επιχειρήματα μεταξύ των δύο αρχηγών με πιο ζωντανό τρόπο από ό,τι στη Βουλή όπου ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με έτοιμες ομιλίες. «Ζωντανό και εφ' όλης της ύλης διάλογο ενώπιον των πολιτών και με αλλαγή των κανόνων που ισχύουν για τα ντιμπέιτ. Ακόμη και απευθείας διάλογο των δύο δεχόμαστε. Εκείνος που αποκλείεται να δεχθεί τέτοιο διάλογο είναι ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσπάθεια αντιπερισπασμού η πρόταση μομφής

Για την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σημείωσε ότι ήταν κίνηση αντιπερισπασμού του κ. Μητσοτάκη στην πρόσκληση-πρόκληση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ που έχει προηγηθεί της πρότασης μομφής του κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, στο τριήμερο της συζήτησης της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα συζητηθεί συνολικά η οικονομιή στρατηγική, η εργασία, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οικονομική και κοινωνική πολιτική. «Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι να αφήνουμε το μείζον και να ασχολούμαστε με το πώς η ΝΔ αντιλαμβάνεται δηλώσεις, φήμες, ρεπορτάζ για θέματα της επικαιρότητας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «πραγματική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνονται το κοινωνικό κράτος. Από τη μία έχουμε έναν ακραία φιλελεύθερο λόγο που περιορίζεται μόνο στην ισότητα των ευκαιριών και από την άλλη υπάρχει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που ανατρέχει στις καλύτερες παραδόσεις του κοινωνικού κράτους της Ευρώπης και δεν περιορίζεται στην ισότητα των ευκαιριών αλλά επεκτείνεται στην ισότητα των αποτελεσμάτων», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τυμβωρυχία η εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στο Μάτι

Ερωτηθείς για  την πυρκαγιά στο Μάτι, με αφορμή την επαναφορά του ζητήματος στην επικαιρότητα, είπε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, κάτι που δεν είχε κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση παρότι η ευθύνη είναι διαχρονική. Εξήγησε ότι όσα συνέβησαν στο Μάτι έχουν να κάνουν με τη διαχρονική απουσία ενός συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού. Με αφορμή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποίαν, «ανατρίχιασα με το αφιέρωμα Παπαχελά», ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τυμβωρυχία που δεν τον τιμά ούτε δείχνει σεβασμό για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Έχουμε συζητήσει το θέμα και έχουμε από την αρχή πει ότι οι νεκροί δεν κρύβονται. Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και για μένα, που έπρεπε να ανακοινώσω τους νεκρούς. Τώρα για προεκλογικούς λόγους διάφορα μιντιακά επιτελεία το επαναφέρουν.

Το θέμα είναι να δούμε με ποιο τρόπο θα ανασυγκροτήσουμε διαλυμένες υπηρεσίες... Ο κ. Μητσοτάκης απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, το Δημόσιο αποδιαρθρώθηκε στα πρώτα δύο μνημόνια. Είναι υποκριτικό. Όσο για την επιχειρησιακή κατάσταση, οι υπεύθυνοι βρέθηκαν μπροστά σε μία πρωτοφανή κατάσταση. Είπαμε πως και στο επιχειρησιακό πεδίο πρέπει να βελτιωθούμε, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη μεταρρύθμιση του πλαισίου πολιτικής προστασίας». Τέλος, ανέφερε ότι αξιοποιήθηκε το πόρισμα των ειδικών που έχει ενσωματώσει και τη διεθνή εμπειρία και σύντομα θα υπάρξει νομοσχέδιο για την αλλαγή του πλαισίου πολιτικής προστασίας. Τέλος για το φετικό καλοκαίρι ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ό,τι πρέπει για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες από τις πυρκαγιές.

Να καταργηθούν τα επικίνδυνα έθιμα

Ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε και για τα επικίνδυνα πασχαλινά έθιμα και απάντησε ότι η προσωπική του θέση είναι κατηγορηματική: Nα καταργηθούν τα έθιμα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

77
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Εκτός του ότι είσαστε χοντρόπετσοι, αναίσθητοι, αδίστακτοι κλπ. το κυριότερο είναι ότι είσαστε άκρα επικίνδυνοι.
  Η οριακή πλειοψηφία των 145 εδρών (από το 50% του εκλογικού σώματος) μαζί με την εξαγορά συνειδήσεων για την συμπλήρωση των 151 ψήφων δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα, ούτε λευκή επιταγή από τον λαό για τα πάντα.
  Αυταρχισμός, προχειρότητα, ανικανότητα χωρίς έστω μια δημοκρατική διαδικασία.
  Κατάφωρη καταπάτηση του συντάγματος.
  Τρομοκρατούμαι στην ιδέα εάν πάρετε πάλι αυτοδυναμία των 151 εδρών, θα αγγίξετε τα επίπεδα της θεότητας !!!.
  Αδυνατώ να σκεφτώ τι σχέδια έχετε για να περάσετε ακόμα χωρίς να ρωτήσετε κανέναν.....
  Αν ο λαός σας επιλέξει πάλι θα είναι άξιος της μοίρα του.......
  ΥΓ. Και η ΝΔ δεν πάει πίσω. Το επόμενο τσιράκι των δανειστών.

 2. avatar spyrospeiratis

  ΟΙ 102 ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

 3. avatar Σωστα, “Οι νεκροί δεν κρύβονται”

  Ειναι πανω στις πλατες σου Τζανακόπουλε, και στις πλάτες του Τσίπρα. Και των δυό σας τα χέρια ειναι βαμμένα κόκκινα, κατακόκκινα

 4. avatar ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ. 20 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ. ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΒΡΑΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

 5. avatar δσα

  Βρε ηλιθια συριζοτρολλακια το τι εγινε το 2007 που κολλαει με το τι εγινε το 2018?
  11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!! 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩΝΤΑΣ ΗΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η \"ΑΡΙΣΤΕΡΑ\" ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ 2015 ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Επισης ενω ειχατε ηδη πληροφοριες απο την ΕΥΠ για πιθανους εμπρηστες... Ποτε κανεις σας δεν ζητησε συγνωμη. Ποτε κανεις σας δεν παραιτηθηκε. Το οτι δεν το εκανε η ΝΔ 11 χρονια πριν δεν σας εμποδισε να μην το κανετε εσεις τωρα. Συνεχεια τις ιδιες βλακειες γραφετε που σας λεει το Μαξιμου. Επιτελους αναλαβετε και μια φορα την ευθυνη. Επισης μια και το θιξατε για το 2007 μηπως αριστεροφασιστες θυμαστε ποσοι απο τα υψηλοβαθμα στελεχη χασανε την δουλεια τους μετα την τραγωδια? Να σας θυμησω οτι ο αρχηγος της πυροσβεστικης εφυγε. Καθως και παρα πολλοι αξιωματικοι της Αστυνομιας. Αλλα επειδη εγω δεν ειμαι αριστερος να μιλαω με λογια του αερα σας παραθετω αρθο που επιβεβαιωνει οσα λεω συριζοφασιστες: [...]
  Καλη ορεξη τρολλια.

 6. avatar Φαίη Λιναρα

  Συνυπευθυνοι και οι πυροσβεστες & αστυνομικοι. εβλεπαν τι γινοταν, μπορουσαν να αντιδρασουν με βαση την εμπειρια τους και περιμεναν, ακολουθουσαν και περναν οδηγιες απο τους ασχετους και ανευθυνους συριζαιους υπουργους. Αντι να τους πουν ΣΚΑΣΤΕ και αναλαμβανουμε εμεις, αφησαν τον κοσμο να καει για να μην στεναχωρησουν τον καθε υπουργακο και χασουν την θεση τους!!! Ευθυνοφοβοι ολοι τους! Σε τετοιες καταστασεις φαινεται ποιος εχει ψυχη και ποιος οχι!

 7. avatar Top Judoka

  Ενώ καιγοντουσαν ζωντανοί δεκάδες άνθρωποι ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά, το μόνο που απασχολούσε εκείνη την ώρα το υπουργικό συμβούλιο και τον Τσίπρα το πώς θα έχουν τις μικρότερες πολιτικές απώλειες !!!! Είναι τρομερό. Αντί να πέσουν όλοι με τα μούτρα να σώσουν τους ανθρώπους αυτοί έκαναν πολιτική σπεκουλα πάνω σε νεκρούς !!! Απίστευτο. Εάν είναι έτσι τα πράγματα έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική συμμορία και η Δούρου θα έπρεπε ήδη να είχε περάσει τις πόρτες των φυλακών. Μετά από τις συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις που δείχνουν και τον πραγματικό ψυχισμό των ανθρώπων που κυβερνούν απορούμε πως θα αντιδράσουν ειδικά οι συγγενείς των θυμάτων.
  Εδώ έχουμε εγκληματικές πράξεις.

 8. avatar Τσαμπα Μάγκες

  Αυτό ακριβώς. Δε βρέθηκε ΕΝΑΣ ευσυνείδητος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να γινει μια φιλότιμη προσπάθεια έστω και αν ο τελικός απολογισμός ήταν ο ίδιος; Τουλάχιστον θα μιλάγαμε για τις ελλείψεις που έχουν τα σώματα και όχι για ανικανότητα ή αναλγησία. Τους αφήσανε να καούν !!!

 9. avatar νακ τσορις

  Η Ρένα Δούρου μετά από αυτές τις φρικιαστικές αποκαλύψεις εξακολουθεί να ζητάει να την ψηφίσουν; Ακόμα δεν απέσυρε την υποψηφιότητα της ; Ευελπιστεί να κρυφτεί πίσω από ένα αξίωμα για να έχει ασυλία έτσι ώστε να μην πάει φυλακή κατά την προσφιλή τακτική Παύλου πολακη ;; Μερικοί λέτε πως ενώ γίνονταν γνωστά όλα αυτά ο Τσίπρας χόρευε με τον πολακη. Υπάρχουν και χειρότερα όμως. Μια εβδομάδα μετά την τραγωδία στο Μάτι και ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι , Δούρου Τσίπρας τζανακοπουλος διασκέδαζαν στο διπλανό Λαύριο μοιράζοντας χαμόγελα στις κάμερες, αυτό το ξεχάσατε κύριοι ;
  Έχουμε να κάνουμε με μισάνθρωπους.

 10. avatar ΚΑΡΒΕΛΗΣ

  ΜΟΝΟ και μονο που ΚΑΤΕΒΕΝΕΙ Η Γαί ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΆΘΗ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΧΝΩΜΗ, ΑΘΛΙΟΙ

 11. avatar Σίγουρα

  Σίγουρα οι νεκροί δεν κρύβονται Εσείς βρείτε τρύπα να κρυφτείτε γιατί το τι σας περιμενει δεν το ξέρετε καν

 12. avatar Τυμβωθήρας

  Αφού επί των ημερών σας και ως συνέπεια χειρισμών σας, χάθηκαν αδίκως 102 ψυχές και περιουσίες.
  Οι άλλοι σας φταίνε;

 13. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ο τζανακοπουλος εκφραζει γνωμη,
  \" ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ \" ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ \".......................

 14. avatar Η ακροαριστερά της κυρίας

  ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ

 15. avatar Πολύ ασάφεια αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ…

  Δημιουργική ασάφεια και πάρε ένα μνημόνιο, ασάφεια πληροφοριών και πάρε 100 νεκρούς.
  Το μόνο σαφές ζαίοι θα το καταλάβετε στις 26 του μήνα.

 16. avatar Ράπερ

  Όλοι τους γνώριζαν. Το βλέπεις από τον τρόμο στη φάτσα τους. Ήταν όλοι τους με την έκφραση \"την [..]\". Πιο άχρηστος, ψεύτης, ανίκανος, απατεώνας, παραμυθατζής, δοσίλογος, ξεπουληματίας, παρτάκιας, αγροίκος,[...] κλπ. πρωθυπουργός δεν έχει ξαναπεράσει. Το \"προδότης\" δεν το είπα, το αφήνω στην κρίση σας... ή στην κρίση του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συσταθεί.

 17. avatar Τι μας λέει ο τιτάνας Τζανακό;

  1. “Yes, but what about...?” ή όπως αποκαλείται «whataboutism», η δημαγωγική τακτική του αντιπερισπασμού και της εξίσωσης. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την Ηλεία. “Yes, but what about Ηλεια?”
  2. Ο χρόνος του ρεπορτάζ είναι λάθος / ύποπτος. Στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ κοντά στις εκλογές. Φυσικά αν έβγαινε το ρεπορτάζ νωρίτερα θα έλεγαν «μα ειναι ασεβεια στους νεκρούς που οι τελευταίο μόλις τώρα πεθάναν». (σ.σ. την τακτική αυτή ακολουθεί στην Αμερική το NRA οποτε σκοτώνεται κόσμος από οπλα: “now is not the time to point fingers but to mourn”).
  3. Όλοι ίδιοι είναι οι πολιτικοί. Κάψτε/κρεμάστε και τους 300. Και ο Κυριάκος τα ίδια θα έκανε, κλπ. Τακτική εξίσωτισμου (προς τα κάτω) και απαξίωσης. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι διαφορετική: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστοι ερασιτέχνες με ιδεοληψίες και κομματικές συμπεριφορές Σοβιετιας.

 18. avatar yupi ya ya

  Στην Κυπρο για εναν κατα συρροην δολοφονο ηδη καρατομηθηκαν εως τωρα 2 κορυφαιοι παραγοντες. Στην χαβουζα της Ευρωπης, στην τριτοκοσμικη Ψωροκωσταινα τς πρωτης φορας φασιστερας και των δεκαδων ηθικων πλεονεκτηματων καηκαν σαν ζωντανα περσι 100 (!!!!!!!!) ανθρωποι και δεν παραιτηθηκε/δεν αποπεμφθηκε/δεν δικαστηκε κανεις!!!! Εβγαιναν και δηλωναν αγνοια για νεκρους και στησανε ολοκληρο πανηγυρι λεγοντας ψεματα σε ολο τον κοσμο που παρακολουθουσε για να μην παραδεχτουν τις εγκληματικες διοικητικες και πολιτικες ευθηνες τους. Ανθρωποι ουρλιαζαν για βοηθεια και εκεινοι δηλωναν οτι τα εκαναν ολο σωστα μεχρι που τα πτωματα τους πλακωσαν. Την ιδια στιγμη που συνανθρωποι μας καιγοντουσαν ΖΩΝΤΑΝΟΙ στο Ματι, ο καταληψιας και η κουστωδια του πεταγανε χαρταετο και ρωταγανε για εναερια μεσα το βραδυ. Το καταλαβαινω καποιο να ειναι αριστερος οση βλακεια και αν χρειαζεται στον Δυτικο κοσμο του σημερα γι ανα ειναι καεις αριστερος.

  1. avatar @μα Yuri da ya

   Δεν γνωρίζεις ότι ο Πινόκιο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ; Όλα καλά είναι !

  2. avatar babis o flu

   Όταν ένας προϊστάμενος δεν μπορεί να ελέγξει τους υφισταμένους του είτε γιατί είναι άσχετοι είτε γιατί...τεμπελιάζουν τους στέλνει στο σπίτι τους ή κάνει χαρακίρι. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες και τρίχες κατσαρές. (Δεν γράφω τις σωστές λέξεις, γιατί ο μπίστ θα μου τις σβήσει).

  3. avatar yupi ya ya…. ………για τα δεξια τρολλ με πολλα ΟΝΟΜΑΤΑ

   Επειδη εχεις μεγαλη [...] και κοντη μνημη .....Στην Ηλεια το 2007 μετα απο 86 νεκρους 1.500 σπιτια και περισσοτερα από 268.834 εκτ. γης, 4,5 εκατομμυρια ελαιοδεντρα και 60.000 ζωα.
   ενας δεξιος υπουργος Β.Πολυδωρας δηλωσε Ο «στρατηγός άνεμος και η ασυμμετρη απειλη» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.
   Ο Βύρων Πολύδωρας βγήκε στα κανάλια μιλώντας για το \"μικροκλίμα\" και τον \"Στρατηγό Άνεμο\", καθώς η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υποστήριζε πως η χώρα δεχόταν συντονισμένη επίθεση. Ήταν οι τρομοκράτες; Ήταν οι Αμερικανοί; Ήταν οι εξωγήινοι; Πάντως η ΝΔ έπεισε τους οπαδούς της πως μια τεράστια συνωμοσία είχε κάψει την Ελλάδα κι όχι οι μικρο-εμπρηστές ή οι οι ασυνείδητοι ή, φυσικά, η δική της ανικανότητα. Και το κατάφερε χωρίς να παρουσιάσει τότε ούτε μία απόδειξη για όσα ισχυριζόταν. ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. φασιστακι του [...]

   1. avatar yupi ya ya

    1. Ο Βούδας δεν παρίστανε ότι δεν ξέρει για νεκρούς.
    2. Αν ήταν να βγείτε εσείς, τα περιττώματα του Στάλιν, και να κάνετε τα ίδια με τον Βούδα, ας μας το λέγατε....
    Κανένα πλέον έλεος για την Αριστερά....Εχετε τελειώσει...

 19. avatar yupi ya ya

  Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αυτους που υποστηριζουν τους εγκληματιες που \"κυβερνησαν\" και διελυσαν οτι απεμεινε απο την χωρα ενω προκλητικα κατασπαταλησαν, διορισαν, διαμελισαν, υπονομευσαν καθε θεσμο, νομο και οργανωτικη δομη. Ειναι οι ιδιοι που επι των ημερων τους η ΔΕΗ μπηκε μεσα μισο δις Ευρω κα ακομα κανεις δεν εχει παραιτηθει και καμια ΕΔΕ δεν εχει ξεκινησει. Αυτους τους ανθρωπους που αποδεδειγμενα σκοτωνουν οτι εμεινε ζωντανο στην χωρα καθως και ολους οσους τους υποστηριζουν ακομα, του θεωρω Εθνικους προδοτες και ευχομαι να βρεθει καποιος να τους δικασει για τα εγκληματα τους κατα της χωρας μου.

  1. avatar yupi ya ya……..για καθε δεξιο τρολλ με πολλα ΟΝΟΜΑΤΑ

   Επειδη εχεις μεγαλη [...] και κοντη μνημη .....Στην Ηλεια το 2007 μετα απο 86 νεκρους 1.500 σπιτια και περισσοτερα από 268.834 εκτ. γης, 4,5 εκατομμυρια ελαιοδεντρα και 60.000 ζωα.
   ενας δεξιος υπουργος Β.Πολυδωρας δηλωσε Ο «στρατηγός άνεμος και η ασυμμετρη απειλη» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.
   Ο Βύρων Πολύδωρας βγήκε στα κανάλια μιλώντας για το \"μικροκλίμα\" και τον \"Στρατηγό Άνεμο\", καθώς η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υποστήριζε πως η χώρα δεχόταν συντονισμένη επίθεση. Ήταν οι τρομοκράτες; Ήταν οι Αμερικανοί; Ήταν οι εξωγήινοι; Πάντως η ΝΔ έπεισε τους οπαδούς της πως μια τεράστια συνωμοσία είχε κάψει την Ελλάδα κι όχι οι μικρο-εμπρηστές ή οι οι ασυνείδητοι ή, φυσικά, η δική της ανικανότητα. Και το κατάφερε χωρίς να παρουσιάσει τότε ούτε μία απόδειξη για όσα ισχυριζόταν. ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. φασιστακι του [...]

 20. avatar Χασαπέμπορας

  Όταν βάζεις τον τρελό του χωριού και την άχρηστη παρέα του να κυβερνήσει μία ολόκληρη χώρα, δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα. Και πάλι καλά να λέμε που είμαστε υπό ευρωπαϊκή επιτροπεία λόγω της χρεοκοπίας μας και δεν έχουμε πάθει πολύ χειρότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει