Στις 30 Μαΐου θα περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας , μέσω του νομικού του εκπροσώπου Άγγελου Καραχάλιου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει κληθεί σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Η κλήση στον πρώην υπουργό, για ανωμοτί κατάθεση, αφορά την περίοδο Απριλίου 2011 -Μαΐου 2012 και την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν λάβει προθεσμίες πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.