ΚΚΕ για 21η Απριλίου: Η επιβολή της δικτατορίας δεν ξεπήδησε από το κενό

«Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού δεν μπορούν να είναι εκείνοι που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:03
20/04/2019
ΚΚΕ για 21η Απριλίου: Η επιβολή της δικτατορίας δεν ξεπήδησε από το κενό
34
loading

«Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι «η επιβολή της δικτατορίας, το 1967, δεν ξεπήδησε από το κενό, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους. Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο».

«Αυτές τις δήθεν "αξίες" πλήρωσε τότε ο λαός, αυτές αντιπάλεψαν οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Αποτελούν πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία οι συχνές αναφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις "κοινές αξίες" που μοιράζεται με τις ΗΠΑ, έχοντας καταστεί σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» τονίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας στην ανακοίνωσή του ότι «η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το ΚΚΕ, παρότι βρισκόταν σε συνθήκες σκληρής παρανομίας από το 1947 και χωρίς Κομματικές Οργανώσεις από το 1958, αποτέλεσε την ψυχή της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που προωθούσε την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της χούντας. Δεν την ανέθεσε στον διεθνή καπιταλιστικό παράγοντα -ευρωπαϊκό, αμερικανικό και γενικά ΝΑΤΟϊκό- ή στις εγχώριες αστικές πολιτικές δυνάμεις, καταδίκασε τις προσπάθειες μεταμφίεσης της χούντας, με τη λεγόμενη "φιλελευθεροποίηση". Χιλιάδες στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατέθεσαν μεγάλες θυσίες σε αυτή την υπόθεση και γι' αυτό αποτέλεσαν τον πιο μισητό στόχο της χούντας».

Το ΚΚΕ σημειώνει τη σημαντική και διαχρονική αξία που αποκτούν η πείρα και τα συμπεράσματα από την πάλη κατά της χούντας «ιδιαίτερα σήμερα, που οι νοσταλγοί της χούντας και απόγονοι των βασανιστών του ΕΑΤ-ΕΣΑ, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να χύσει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο. Που, ενόψει και των ευρωεκλογών, στήνονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες δυνάμεις του κεφαλαίου, κάλπικα "προοδευτικά μέτωπα" για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την ΕΕ», όπως προσθέτει.

«Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού δεν μπορούν να είναι εκείνοι που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς, που δεν παίρνουν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποδεικνύεται πως όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της "προόδου, της αριστεράς και του αντιφασισμού", όχι μόνο δεν είσαι πραγματικός πολέμιος του φασισμού, αλλά αντίθετα, αρκετές φορές, καταντάς, εκ των πραγμάτων, χορηγός και τροφοδότης του. Αυτή τη μάχη, δεν μπορούν να τη δώσουν, βέβαια, ούτε δυνάμεις, όπως η ΝΔ, που ψαρεύουν στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού» υπογραμμίζει.

«Το ΚΚΕ αποτελεί το μόνο συνεπή αντίπαλο της ακροδεξιάς και του ναζισμού, γιατί αντιπαλεύει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει το φασιστικό ρεύμα. Γιατί μπαίνει μπροστά, για να απομονωθούν οι φασίστες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, να συμπορευτούν μαζί του, για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την εξουσία του κεφαλαίου, που τότε αποτέλεσαν τους βασικούς παράγοντες επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας και σήμερα, εντείνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα, οδηγούν τους λαούς σε πολεμικές περιπέτειες. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για κοινωνική πρόοδο και λαϊκή ευημερία, για το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός με κριτήριο το δικό του συμφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  ΚΚΕ Ολόψυχα στην αντιδικτατορική πάλη
  Το πραξικόπημα του 1967 βρήκε το ΚΚΕ να είναι παράνομο από το 1947, έχοντας χιλιάδες μέλη και στελέχη του στις φυλακές και τις εξορίες καθώς και χιλιάδες ακόμα στην πολιτική προσφυγιά. Ακόμα χειρότερα, με τη γνωστή Απόφαση της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ το 1958, το ΚΚΕ είχε αποφασίσει τη διάλυση των Κομματικών Οργανώσεων και την ένταξη των μελών του Κόμματος στην ΕΔΑ.

  Συνολικά η πολιτική του κατεύθυνση στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα την περίοδο μετά το 1950 δεν επέτρεπε να συνειδητοποιηθεί από πλατιά τμήματα της εργατικής τάξης η ανάγκη να κατευθύνεται η πάλη στην επίλυση της αντίθεσης κεφαλαίου - μισθωτής εργασίας.
  Ετσι, υπήρξε διπλό πρόβλημα: Ελλειψη οργανωτικής αυτοτέλειας και σωστής προγραμματικής κατεύθυνσης.

  Παράλληλα, βέβαια, και μέσα στο ΚΚΕ δινόταν μάχη ακόμα και για την ίδια την κομμουνιστική ύπαρξη και συνέχεια του Κόμματος, η οποία οδήγησε στη διάσπαση κατά τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ (1968).

  Παρότι, όμως, το Κόμμα βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, από την πρώτη στιγμή επιβολής της δικτατορίας αναμετρήθηκε με την ευθύνη εναντίωσης, πάλης με στόχο την ανατροπή της.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_618.html

 2. avatar gkagkarin.blogspot.com

  ....Τα ναζιστικά αποβράσματα, άλλωστε, γνωρίζουν καλά ποιός είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος: Δεν είναι τα αστικά κόμματα, η ΝΔ και η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ.
  Θυμούνται ποιος τσάκισε τους ιδεολογικούς τους προγόνους στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τους πονά το Στάλινγκραντ, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, η ηρωϊκή αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και αργότερα η εποποιία του ΔΣΕ. Γι’ αυτό ξερνούν αντικομμουνισμό και συκοφαντίες.

  Τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Μιας συμμορίας- μαντρόσκυλο του κεφαλαίου- που ο εγκληματικός, δολοφονικός της χαρακτήρας πηγάζει από την ίδια την σάπια ιδεολογία της: Το ναζισμό – φασισμό.

  Εδώ είναι, λοιπόν, που πρέπει να βγουν συμπεράσματα και να τελειώνουν, μια για πάντα, οι όποιες αυταπάτες για όλους όσους συνεχίζουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, να στηρίζουν την χρυσαυγίτικη συμμορία. Ο ψηφοφόρος του 2012- που «δεν ήξερε» και «δε γνώριζε» τι εστί Χρυσή Αυγή – δεν δικαιούται σήμερα να παριστάνει τον ανήξερο και τον ανυποψίαστο.
  .....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/kke-vs-nazi.html

 3. avatar Α.Γ.

  Η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος

 4. avatar Carl

  Μια δικτατορία θα μας σώσει.Του προλεταριάτου

 5. avatar Φοινικιος

  Δεν υπερασπίζομαι την χούντα, αλλά έχω μια απορία. Την εποχή της χούντας όταν ένας αριστερός ήθελε να ταξιδέψει εκτός της χώρας υπέγραφε ένα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και έφευγε χωρίς την υποχρέωση της επιστροφής.
  Αν γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ θα μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο ή η άδεια μετακίνησης θα one way προς το ανάλογο gulag? Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχουν δικαίωμα χρήσης της λέξης δημοκρατία.

  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

   Λάθος οι αριστεροί- κομουνιστές δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν εκτός χώρα για τον απλούστατο λόγο, ήταν στις εξορίες και στις φυλακές.
   https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/kke-vs-nazi.html

  2. avatar Α.Γ.

   Που είδες στην ανακοίνωση να γράφει γενικά και αόριστα για \"δημοκρατία\" και ποιος είσαι εσύ που θα πεις αν έχει δικαίωμα ή όχι να λέει κάποιος ότι θέλει.Η λέξη δημοκρατία είναι ταξική,σήμερα έχουμε κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία,το ΚΚΕ απ\'όσο γνωρίζω παλεύει για εργατική δημοκρατία,δηλαδή για το σοσιαλισμό.Επίσης την εποχή της χούντας κανένας αριστερός δεν ταξίδευε ελεύθερα,οι αριστεροί ακόμα και τα μακρινά τους ξαδέρφια (αν υπήρχε κάποια υπόνοια για αριστερό στο σόι) στέλνονταν στις φυλακές και στα ξερονήσια.Και όσο για την απορία σου τι θα κάνεις όταν κυβερνήσει το ΚΚΕ,θα στο πω αλλά κάθισε πρώτα μη σε χάσουμε.Εργάτης θα γίνεις

   1. avatar Φοινικιος

    Ομολογώ ότι το μάθημά σου το έχεις μάθει πραγματικά πάρα πολύ καλά!!!
    Εργάτης είμαι και τώρα, δεν θα γίνω όταν κυβερνήσει η δικτατορία σας..., απλά δεν είμαι ζηλοφθονας και δήθεν.
    Τυπικότατο παράδειγμα η τωρινή αριστερή κυβέρνηση...
    Επειδή μάλλον είσαι πολύ νέος, σου λέω ότι η κοινωνία μας είναι όπως ένα δέντρο όπου καθόμαστε όλα εμείς τα πουλιά και όταν κάνουμε την ανάγκη μας την τρώει ο απο κάτω. Ο καθένας μας προσπαθεί να ανεβεί ψηλότερα για να τρώει λιγότερα σκ@Τ@, εκτός των κομμουνιστών που θέλουν να κατεβάσουν με το ζόρι τους απο πάνω για να ανέβουν οι εκλεκτοί του κόμματος, επειδή βλέπεις τα κλαδιά εκεί ψηλά είναι λιγα.
    Αν μάχεσαι για να ανέβεις σε ψηλότερο κλαδί, με γειά σου με χαρά σου, αν όμως όχι σκέψου καλά.
    Δεν σου εύχομαι καλό πάσχα επειδή είσαι κομμουνιστής κι εγώ άθεος.

    1. avatar Α.Γ.

     Αντίθετα εσύ δεν έχεις μάθει τίποτα από τη ζωή σου.Σου φαίνομαι νέος,γιατί είναι νέα αυτά που λέω,μπροστά στα γερασμένα και σάπια που λες εσύ,αλλά είμαι μεγάλος σε χρόνια και ξέρω ποια είναι η θέση του εργάτη στον καπιταλισμό και ποια ήταν η θέση του,στις σοσιαλιστικές χώρες,ευτυχώς έχω γνωρίσει ανθρώπους που τα έζησαν από πρώτο χέρι.Εργάτης μπορεί να είσαι και εσύ,αλλά η συνείδηση σου δεν είναι εργατική,είναι δουλική,αφού λες ότι και το αφεντικό σου,αναμασάς την αστική προπαγάνδα σαν παπαγάλος.Εργάτης στο καπιταλισμό σημαίνει να ζεις στον πάτο με 300 ευρώ μισθό,με το άγχος της ανεργίας,εργάτης στο σοσιαλισμό σημαίνει να είναι η τάξη σου στην εξουσία,η παραγωγή να οργανώνεται με βάση τις ανάγκες όλης της κοινωνίας και όχι τα κέρδη του αφεντικού,καμία σχέση δηλαδή.Σύμφωνα με το άνθρωποφαγικό παράδειγμά σου πρέπει να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος θα ανέβει πιο ψηλά,όπως γίνεται στον καπιταλισμό,αλλά δεν λες πως ανεβήκανε αυτοί που είναι ψηλά.Να σου πω εγώ,τσακίσανε αυτούς που είναι χαμηλά και εφαρμόζουν δικτατορία,για να παραμένουν πάνω,αλλά αυτή η δικτατορία των λίγων πλουτοκρατών δεν σε πειράζει,την λένε μάλιστα και αστική \"δημοκρατία\".Για να πέσουν,τώρα από τα πάνω,αυτά τα παράσιτα που δεν παράγουν τίποτα,μιας και δεν θα το κάνουν μόνοι τους,χρειάζεται να τους ρίξει ένα επαναστατικό κίνημα από τους κάτω,και μετά οι κάτω να εφαρμόσουν τη δική τους πλειοψηφική δικτατορία των πολλών που εργάζονται,εναντίον των λίγων που θέλουν να ζουν από την εργασία των πολλών

 6. avatar Ευπατριδης

  Δόξα και τιμή στους πραγματικούς ελληνες αξιωματικούς που μέσα σε μικρό διάστημα, έκαναν τόσα πολλά για τον τόπο και πέθαναν φτωχή και με αξιοπρέπεια . Βλεπε τους ταχα δημοκράτες που δεν ξέρουν ποσά δις έχουν κλέψει και κανένας δεν παει φυλακή, γιατι ειναι όλη στο κόλπο και φτάσανε το τόπο στο μηδέν να χρωστά 400 δις € 2000000 ανέργους 500000 νέοι έχουν μετανάστευση 10000 ελληνες έχουν αυτοκτόνησει και 2000000 λαθρο έχουν εισβάλλει με το έτσι θέλω κατά αλλά η αριστερά προπαγανδα καλα κρατεί. Ντροπή και αίσχος

  1. avatar Ευπατριδης

   Εντάξει προσυπογράφω,αλλά όταν με αντιγράφεις πρόσεχε την ορθογραφία σου! Εγώ δεν κάνω ορθογραφικά λάθη! Κι έχω και ένα χαρακτηριστικό που ακόμα δεν έχεις βρεί! Περιμένω...

 7. avatar criskalts

  κλαπ-κλαπ-κλαπ
  ΠΑ-ΡΑ-ΚΑ-ΛΩ

 8. avatar περαμα

  Αν δεν ειχαμαι κκε στην ελλαδα θα ημασταν τωρα μονακο.
  Το 5% και πολυ τους ειναι.

  1. avatar Μονακό,λέει ο λέλος

   Δεν είδες πόσο Μονακό γίναμε τόσα χρόνια με όλες ανεξαρτήτως τις αστικές κυβερνήσεις,δεξιές κεντρώες,ακροδεξιές και ψευτοαριστερές.Τόσα χρόνια που είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.Έτσι θυμάμαι έλεγε και ο Ψινάκης στο Μαραθώνα ότι θα τον έκανε Μονακό,αλλά τον έκανε Χιροσίμα τελικά

  2. avatar Μονακό;

   Αυτοί που κυβερνούσαν 40 χρόνια μας λήστευαν και μας φέρανε ως εδώ οικονομικά και πολιτικά υποτελείς. Δεν κυβερνούσε το ΚΚΕ.

   1. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

    Συγκυβέρνηση το 89 με το νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη. Και επίσης το ΚΚΕ λειτουργεί σαν μηχανή παραγωγής καπιταλιστών. Από τα σπλάχνα του ΚΚΕ ξεπήδησε ο Στουρνάρας, η Τρέμη, ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Καλογρίτσας, η Δαμανάκη κ.α.

 9. avatar jasmine

  Η Ελλάδα δε θα γνωρίσει τέτοια ανάπτυξη κι ευημερία όσο γνώρισε στην επταετία. Η Ελλάδα στον γύψο είναι μια επινόηση των Αριστερών επειδή είχαν χάσει τα δικαιώματα τους και δεν έκαναν ότι ήθελαν.

 10. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Αν βγαλεις εξω τις λεξεις κλειδια του ΚΚΕ οπως...
  Ναζισμος, φασισμος. ρατσισμος, λαικη παλη, καπιταλισμος, αντιδικτατορικη παλη, λαϊκα στρωματα κ.α.
  Αναθεμα αν η ανακοίνωση φτασει τις 5 αραδες.

 11. avatar πάτα το μηδέν

  πίσω από ατάκες και τσιτάτα κρύβονται οι υμνητές του χιτλερ που ο αρχηγός τους δεν αναιρεί τον εαυτό του γιατί είναι κότα και ο Ρουπακιάς αύριο είναι σπίτι του για να γιορτάσει με τον Πατέλη

 12. avatar Μαύρος ΠΙΤ

  Είναι μια μέρα πένθους για την ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟ.

 13. avatar Rip

  Η δικτατορία ήταν ο δηλητηριώδης καρπός της εκχώρησης της εξουσίας από τη δεξιά, στους παρακρατικούς μηχανισμούς και στους τραμπούκους της ακροδεξιάς! Όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!
  Συνέχεια της βίαιας επιβολής της δεξιάς στους πατριώτες που ελευθερωσαν την Ελλάδα... Με φυλακές εξορίες, βασανιστήρια, εκτελέσεις!
  Αφού δολοφόνησαν το βουλευτή της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρωθυπουργός Καραμανλής έφυγε στο Παρίσι... Πλάκωσε η δικτατορία, 7 χρόνια στο γύψο, ανελευθερία, διώξεις, καταπίεση...
  Οι χουντικοί έκαναν πραξικόπημα κατά του προέδρου Μακαρίου!
  Βρήκαν αφορμή οι Τούρκοι και εισέβαλαν! Έτσι χάσαμε τη μισή Κύπρο και τη μισή υφαλοκρηπίδα της!

  1. avatar ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

   Η χούντα ήταν πράγματι ένα δικτατορικό καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά σε σχέση με τον ναζιστικό και τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, θεωρούνται δημοκράτες.

  2. avatar Αρκτίνος

   Το έχεις κάψει Dip!

 14. avatar moot

  >αυτές αντιπάλεψαν οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης
  >οι αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης
  >αντιδικτατορικής πάλης

  Της ποιας;;; Μπουαχαχαχαχαχα, 7 χρονάκια ασάλιωτο ρε, λιώσατε στα ξερονήσια! Ναι, πείτε το ξανά και ξανά, μήπως και το πιστέψουμε, αντάρτες της πορδής! Εσείς, ο βομβιστής Σημίτης κι ο αυτοεξόριστος εθνάρχης Καραμανλής. Α, ναι, κι ο Άρης Βελουχιώτης απ\' τα LIDL a.k.a. Αντρέας Παπανδρέου, που έπαιρνε τα λεφτά των σοσιαλιστών της Ευρώπης για να κάνει \"\"\"αντιδικτατορικό\"\"\" αγώνα και τα \'κανε βίλες στο USA!

 15. avatar ???????

  Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού και του κουμουνισμου δεν μπορούν να είναι εκείνοι που κανουν πλατες και είναι τα δεκανίκια του συριζα και της νεας ταξης πραγματων

 16. avatar ΣΑΑΣΔ

  ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. avatar Ο Ουδέτερος. Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι

  Εγώ πάντως δεν βλέπω χουντικούς πια να κάνουν κουμάντο. Ή πλήρωσαν ή εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Αντιθέτως \"αποφοίτους\" της ΚΝΕ/ΚΚΕ και *επαναστάτες\" άκρο+αριστερούς είδα από την μεταπολίτετση και μετά να χώνονται όπου υπήρχε τρύπα, που να οδηγεί ή στην εξουσία ή στην μάσα.
  Μέχρι και τα τώρα δηλαδή, που έχουμε και πρωθυπουργό έναν άεργο κουμπούρα αμόρφωτο, ο οποίος ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια στα φροντιστήρια της ΚΝΕ.

 18. avatar Te

  Για τον δικτατορα τσιπροκιο που εσείς δημιουργησατε θα μας πείτε τίποτα η όχι.

 19. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

  το Κολλεγιο Κηφισιάς Εκαλης και στη κορφη κανελα , με μεταξωτό στουπί.
  ο απολυτος θεματοφυλακας της απολυτως αποσταγμένηςκαθαρης κρυσταλλινης αριστερης ιδεολογιας.........
  των αμερικανοθρεμενων αμερικανοσπουδαγμενων χρυφοχαρτζηλικωμενων απ τη σκληρη ολιγαρχια του πλουτου ,συντροφων
  των συνεχιστων των φλωροτραχαναδων \'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'εξοριστων\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'\'των ριζορτ λερος και προστατευομενων ως κορη οφθαλμου απο τους χουνταιους του 74
  το απολιθωμα , μονή εσφιγμενου -(?)λοπετσωμένου με ιδιοκτητο ραδιοφωνικο σταθμο που ξεπουλησε
  εξεδωσε δια του μητσαρα παπαρίγανη
  τον πανηγυρικο της ημερας....
  μητσαρα ,το 3% ναναι καλα ,κιας ειστε πισω κιαπ ταυγά
  αρχιρου(?)άνοι...........,κυπατζοασφαλίτες.....ξεπουληματιες ,αρχιτσ(?)όνια,
  αντε για κανα 1993με το γιο του βρυκολακοαποστατη ξανα παλιογαβ

 20. avatar Κουφός Ντίνας

  Τότε που δεν είχαμε δημοκρατία, είχαμε δημοκρατία, ενώ τώρα που έχουμε δημοκρατία, δεν έχουμε δημοκρατία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει